Προσφυγή της RWE στη Δικαιοσύνη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011, 11:39
Προσφυγή της RWE στη Δικαιοσύνη
Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενεργείας της Γερμανίας, η RWE, ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της υποχρεωτικής διακοπής της λειτουργίας ενός εκ των πυρηνικών αντιδραστήρων της με απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο του μορατόριουμ των τριών μηνών στη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών της Γερμανίας.

«Οι γερμανικοί πυρηνικοί σταθμοί πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές. Η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας τους στερείται νομικής βάσης» τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, η οποία προσθέτει ότι προσέφυγε σε δικαστήριο της πόλης Κάσελ στη Δυτική Γερμανία.

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε εντολή πριν από δύο εβδομάδες να διακοπεί για τουλάχιστον τρεις μήνες η λειτουργία των επτά πιο απαρχαιωμένων αντιδραστήρων της χώρας, προκειμένου να υποστούν ενδελεχή έλεγχο, μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας.

Η απόφαση της κυβέρνησης αφορά σε συνολικά δύο αντιδραστήρες της RWE, τους Biblis A και Biblis B. Η λειτουργία του Biblis Β είχε ήδη διακοπεί για εργασίες συντήρησης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011, 12:04