Ρωσία: Ψεύτικο το ηχητικό μήνυμα με τις προειδοποιήσεις του Tούρκου πιλότου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, 05:08
Ρωσία: Ψεύτικο το ηχητικό μήνυμα με τις προειδοποιήσεις του Tούρκου πιλότου
Τα ηχητικά αρχεία στα οποία έχουν καταγραφεί οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε η τουρκική πολεμική αεροπορία στους Ρώσους χειριστές του βομβαρδιστικού προτού το καταρρίψουν είναι χαλκευμένα, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

«Πόσο χρόνο τους χρειάστηκε για να δημιουργήσουν ένα τέτοιο αριστούργημα;» σχολίασε η Ζαχάροβα για τα ηχητικά που φέρονται να έδωσαν την Τετάρτη στην δημοσιότητα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Οπως δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωποι του τουρκικού γενικού επιτελείου τόνισαν στον ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο στην Αγκυρα ότι δεν διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης τα εν λόγω ηχητικά αρχεία.

«Αν αυτό ισχύει, επιβεβαιώνεται ότι το ηχητικό με τις προειδοποιήσεις των Τούρκων πιλότων είναι πλαστό», ανέφερε ο Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με το ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο τούρκος πιλότος ακούγεται να λέει στα αγγλικά: «Σας μιλά η τουρκική πολεμική αεροπορία. Προσοχή. Πλησιάζετε σε τουρκικό εναέριο χώρο. Αλλάξτε άμεσα την πορεία προς Νότο».

Από την άλλη, ο δεύτερος πιλότος του ρωσικού μαχητικού που κατερρίφθη από την Τουρκία είχε δηλώσει, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ότι το αεροσκάφος του δεν είχε λάβει προειδοποιήσεις από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία πριν από την κατάρριψή του.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, 05:09