Σε διάστημα τριών χρόνων οι Ρώσοι συνταξιούχοι ταξίδεψαν δύο φορές περισσότερο με αεροπλάνο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018, 16:48
Σε διάστημα τριών χρόνων οι Ρώσοι συνταξιούχοι ταξίδεψαν δύο φορές περισσότερο με αεροπλάνο
Κατά 2,3 φορές αυξήθηκε ο αριθμός των αεροπορικών εισιτηρίων που έβγαλαν επιβάτες άνω των 60 χρόνων το 2018, σε σύγκριση με τον αριθμό των εισιτηρίων πριν από τρία χρόνια, αναφέρει ο τουριστικός ιστότοπος Biletix.

Σύμφωνα με τη ρωσική τουριστική πλατφόρμα η οποία ανέλυσε την πώληση αεροπορικών εισιτηρίων σε ταξιδιώτες άνω των 60 ετών τα τελευταία τρία χρόνια, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 οι πιο δημοφιλείς εγχώριοι τουριστικοί προορισμοί για τους ρώσους συνταξιούχους ήταν η Συμφερόπολη, το Σότσι, τα Μινεράλνιι Βαντί, η Ανάπα και η Αγία Πετρούπολη. Μεταξύ των ξένων προορισμών πιο δημοφιλείς αναδείχθηκαν το Τελ Αβίβ, το Τίβατ στο Μαυροβούνιο, το Μπουργκάς, η Τιφλίδα και η Κωνσταντινούπολη.

Είναι σημαντικό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των συνταξιούχων που πραγματοποίησαν αυτά τα ταξίδια δεν κατοικούν στη Μόσχα αλλά σε περιοχές όπως το Καλίνινγκραντ, το Ομσκ και το Περμ.

Επίσης, μεταξύ των συνταξιούχων το ποσοστό εκείνων που ταξιδεύουν στη χώρα είναι υψηλότερο από ό,τι εκείνο άλλων ηλικιακών ομάδων. Έτσι, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, το 71% των συνταξιούχων ταξίδεψε αεροπορικώς μέσα στη Ρωσία και το 29% στο εξωτερικό.

Κατά μέσο όρο, οι Ρώσοι συνταξιούχοι που ταξιδεύουν αεροπορικώς ξοδεύουν λιγότερα χρήματα από τους ταξιδιώτες άλλων ηλικιών. Το μέσο κόστος των εισιτηρίων μετ 'επιστροφής για τους συνταξιούχους ανήλθε σε 9.691 ρούβλια, ενώ των ταξιδιωτών διαφορετικής ηλικίας ήταν 10.265 ρούβλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018, 16:48