«Η Μαλάκ και η Βάρκα» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας κινουμένων σχεδίων της Unicef, που έχει στόχο να κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο πώς βιώνει ένα παιδί το μεγάλο ταξίδι της προσφυγιάς.

«Η βάρκα ήταν μεγάλη κι εγώ φοβόμουν. Όταν άρχισε να πλέει, το νερό έμπαινε μέσα σε αυτήν. Βραχήκαμε. Το νερό ήταν κρύο. Φοβήθηκα πολύ. Φοβήθηκα ότι εγώ και η μητέρα μου μπορεί να πνιγόμασταν» λέει το μικρό κορίτσι μέσα στη βάρκα, την οποία τυλίγουν τα απειλητικά «πλοκάμια» της θάλασσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια η Μαλάκ βρίσκεται στο μικρό πλεούμενο μόνη. Θυμάται τη ζωή που άφησε πίσω της. «Είχα πολλές φίλες. Τώρα δεν έχει μείνει κανείς» λέει σκουπίζοντας τα δάκρυα στα μάτια της.

«Κάποιες ιστορίες δεν θα έπρεπε να τις αφηγούνται παιδιά» είναι το μήνυμα στο τέλος της ταινίας.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος, η Μαλάκ εμφανίζει το αληθινό της πρόσωπο. Είναι ένα κορίτσι επτά ετών. Και το βίντεο είναι η αληθινή ιστορία της.

Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί μέρος της σειράς κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Unfairy Tales», που εντάσσονται στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής εκστρατείας #NoLostGeneration της Unicef για τα πέτνε χρόνια εμφύλιου πολέμου στη Συρία.

Η επόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο με τίτλο «Η Ivine και το μαξιλάρι» (Ivine and Pillow).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης