Συλλυπητήρια Ομπάμα στην οικογένεια του Ιορδανού πιλότου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015, 22:48
Συλλυπητήρια Ομπάμα στην οικογένεια του Ιορδανού πιλότου
Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δολοφονημένου Ιορδανού πιλότου Μάαζ ελ Κασάσμπεχ εξέφρασε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα και δεσμεύτηκε ότι ο υπό αμερικανική ηγεσία διεθνής συνασπισμός θα συνεχίσει τον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τον ελ Κασάσμπεχ για την ανδρεία του και είπε ότι βρισκόταν «στην πρωτοπορία της προσπάθειας να νικηθεί η απειλή» που αντιπροσωπεύουν οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

«Σήμερα, ο συνασπισμός παλεύει για τον καθένα που έχει υποστεί την απανθρωπιά του Ισλαμικού Κράτους. Είναι η μνήμη τους που μας κάνει όπως και τους εταίρους του συνασπισμού μας με απτόητη αποφασιστικότητα να θέλουμε να δούμε το Ισλαμικό Κράτος και την απεχθή ιδεολογία του να εξοστρακίζεται στα βάθη της ιστορίας» αναφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα, ο Ομπάμα μιλώντας στους δημοσιογράφους είχε πει πως το βίντεο που δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Χαλιφάτο και εικονίζει τον Ιορδανό πιλότο να καίγεται ζωντανός αποδεικνύει τη «βαρβαρότητα» της οργάνωσης.

Εφόσον είναι αυθεντικό, υπογράμμισε, το βίντεο αυτό αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της «αγριότητας και της βαρβαρότητας» των τζιχαντιστών.

«Η ιδεολογία τους, όποια κι αν είναι, έχει χρεοκοπήσει», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Στο μεταξύ ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα δήλωσε ότι η δολοφονία του πιλότου Μάαζ αλ Κασάσμπεχ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ήταν μια άνανδρη τρομοκρατική πράξη από μια οργάνωση που δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ.

«Αυτή (είναι μια) άνανδρη τρομοκρατική πράξη από μια εγκληματική οργάνωση η οποία δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ... Είναι καθήκον όλων των πολιτών να μείνουν ενωμένοι», είπε σε ένα σύντομο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο βασιλιάς της Ιορδανίας.

Ο Αμπντάλα αποφάσισε επίσης να συντομεύσει την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον μετά την είδηση του θανάτου του Ιορδανού πιλότου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015, 22:53