Έναν άνδρα, 32 ετών, συνέλαβαν οι Αρχές της Μ. Βρετανίας ως ύποπτο για την πρόκληση της μεγάλης έκρηξης στο Όλντχαμ του Μάντσεστερ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του δίχρονου Τζέιμι Χίτον την περασμένη Τρίτη.

Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άτυχο αγοράκι έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια έκρηξης, που μετέτρεψε σε ερείπια τρία συγκροτήματα κατοικιών, κάνοντας ολόκληρη την περιοχή να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Τη στιγμή της έκρηξης ο Τζέιμι έβλεπε τηλεόραση. Οι υποψίες ότι η έκρηξη οφειλόταν σε διαρροή αερίου εγκαταλείφθηκαν γρήγορα και η αστυνομία έστρεψε τις έρευνές της προς την πλευρά της ανθρωποκτονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Χθες το βράδυ, οι γονείς του μικρού Τζέιμι, συντετριμμένοι, επισκέφθηκαν το σημείο και είδαν μερικές από τις αφιερώσεις που άφησαν γείτονες και περαστικοί για το παιδί τους.

Μια κάρτα γράφει: «Η σκέψη μας είναι κοντά σε σένα και την οικογένειά σου, μικρέ άγγελε. Έφυγες τόσο νωρίς». Μια άλλη, που κάποιος άφησε στον τόπο της τραγωδίας, αναφέρει: «Καληνύχτα, ο Θεός να σε ευλογήσει Τζέιμι. Όνειρα γλυκά μικρό αγοράκι».

Σε δήλωσή της, η οικογένεια του δίχρονου αναφέρει: «Ο Τζέιμι ήταν ένα χαρούμενο, αξιαγάπητο αγοράκι – ο πολυαγαπημένος γιος της Μισέλ και του Κένι και το αδελφάκι της Τζόντι και του Τζακ. Η ζωή του Τζέιμι ήταν γεμάτη γέλια. Του άρεσε να πηγαίνει στον βρεφικό σταθμό, να παίζει με την άμμο και το νερό και να πηγαίνει βόλτα στο πάρκο. Άγγιζε την καρδιά όλων όσοι τον γνώριζαν και θα λείψει σε όλους μας πολύ».

Η μητέρα του σώθηκε εντελώς κατά τύχη, όταν, λίγα λεπτά πριν από την καταστροφή, κατέβηκε στην αυλή για να απλώσει ρούχα. Ο σύζυγός της και τα άλλα δύο παιδιά έλειπαν από το σπίτι.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης