Ο Vladimir Putin αναμένεται να ορκιστεί σήμερα, Δευτέρα, πρόεδρος της Ρωσίας. Η σχετική τελετή θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα, Μόσχα. Πρόκειται για την τρίτη του θητεία στο Κρεμλίνο, εν μέσω έντονων αντιδράσεων της αντιπολίτευσης και κατηγοριών για νοθεία και για καταπάτηση των ανθρωπίνων ελευθεριών.

O ισχυρός άνδρας της Ρωσίας αναμένεται να εκφωνήσει μια σύντομη ομιλία, ενώ θα επιθεωρήσει την προεδρική φρουρά του Κρεμλίνου, πριν δώσει μια πολυτελή δεξίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι έχει παραμένει ο ανώτατος ηγέτης της Ρωσίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως πρωθυπουργός, ο Vladimir Putin θα αναλάβει και πάλι, επισήμως, την προεδρική εξουσία, την οποία παραχώρησε στον σύμμαχό του, Dmitry Medvedev, το 2008, ύστερα από οκτώ χρόνια στην προεδρία.

Επιστρέφει, ωστόσο, με αποδυναμωμένη την εξουσία του ύστερα από μήνες διαδηλώσεων που έχουν πολώσει τη Ρωσία. Την Κυριακή, τουλάχιστον 250 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Μόσχα, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της επιστροφής του στο Κρεμλίνο. Οπαδοί της αντιπολίτευσης σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν και σήμερα διαδήλωση έξω από το Κρεμλίνο πριν από την τελετή ορκωμοσίας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης