Έκκληση στην κυβέρνηση της Συρίας και την συριακή αντιπολίτευση να «αδράξουν την ευκαιρία» των συνομιλιών που αναμένεται να ξεκινήσουν στη Γενεύη, απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, στον απόηχο της νέας πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους στη Δαμασκό.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε το πρωί της Κυριακής, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ να επιτρέψει τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στις πόλεις που βρίσκονται υπό πολιορκία όπως η Μαντάγια, όπου οι κάτοικοι λιμοκτονούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κόσμος ελπίζει ότι τα δύο στρατόπεδα θα ανταποκριθούν σύντομα στις ανάγκες εκατομμυρίων Σύρων που βρίσκονται σε απόγνωση, ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Η συριακή αντιπολίτευση και η κυβέρνηση της Δαμασκού αλληλοκατηγορούνται στη Γενεύη για κακοπιστία, ενώ αξιωματούχοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εμφανίζονται «αισιόδοξοι» ότι θα καταφέρουν οι δύο αντίπαλες πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έστω κι έμμεσων, με στόχο να μπει ένα τέλος στον πόλεμο που μαίνεται στην χώρα.

Το πρωί σε επιθέσεις αυτοκτονίας στη Δαμασκό, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κέρι απηύθυνε έκκληση στις δύο πλευρές να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες παρά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν κοντά στο σημαντικότερο σιιτικό τέμενος της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης