Η απομάκρυνση των τραυματιών από τη βομβαρδιζόμενη πόλη Χομς δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα για τεχνικούς λόγους, αλλά πιθανότατα θα γίνει αύριο, Δευτέρα, όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στη Δαμασκό, Σάλεχ Νταμπάκεχ.

«Η εκκένωση δεν θα γίνει σήμερα, επειδή είναι πολύ επικίνδυνο να στείλουμε ασθενοφόρα μέσα στη νύχτα από τη Δαμασκό στη Χομς, για να αναζητήσουν τραυματίες.
Θα πρέπει να το κάνουμε αύριο, Δευτέρα» είπε ο Νταμπάκεχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μολονότι ορισμένες πηγές ανέφεραν πως δεν υπήρχε συμφωνία με τις συριακές Αρχές και την αντιπολίτευση, ώστε να σταματήσουν οι συγκρούσεις, για να απομακρυνθούν οι τραυματίες, Δυτικός διπλωμάτης επιβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε κάποια πρόοδος αλλά «είναι πολύ αργά» για να προχωρήσει η επιχείρηση, αφού έχει ήδη πέσει η νύχτα. Μεταξύ των τραυματιών που αναμένουν τα ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού είναι και δύο Δυτικοί δημοσιογράφοι.

Ο διεθνής οργανισμός θα παραλάβει επίσης τα άψυχα σώματα της Αμερικανίδας δημοσιογράφου και του Γάλλου φωτορεπόρτερ που σκοτώθηκαν στο προάστιο Μπάμπα Αμρ την περασμένη Τετάρτη.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης