Σοκ προκαλεί η φωτογραφία που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας μιας γυναίκας στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ

Ειδικότερα, η φωτογραφία απεικονίζει έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος, ο οποίος έχει αποκεφαλιστεί από αγνώστους. Η εικόνα με το κομμένο κεφάλι συνοδεύεται από φράσεις με βασικό χαρακτηριστικό τον θρησκευτικό φανατισμό. Λέξεις από το Κοράνι και υποσχέσεις για άμεση τιμωρία των αλλόθρησκων συνθέτουν το προφίλ του χρήστη με το όνομα Jah’Keem Yisrael, που σύμφωνα με επιθεωρητές της αστυνομίας ταυτίζεται με τον Άλτον Νόλεν. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο 30χρονος βρίσκεται πίσω από την αποτρόπαια δολοφονία γυναίκας συναδέλφου του σε εταιρεία διατροφικών προϊόντων, την οποία και αποκεφάλισε με μαχαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Άλτον Νόλεν είχε προσπαθήσει επανειλημμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα να πείσει συναδέλφους του να ασπαστούν το Ισλάμ. Ο αποκεφαλισμός της γυναίκας έγινε λίγη ώρα μετά την απόλυση του 30χρονου.

Η ανάρτηση με τη φωτογραφία στο Facebook

Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι βομβαρδισμοί κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απειλή του Ισλαμικού Χαλιφάτου

Διεθνείς αναλυτές είχαν επανειλημμένα επισημάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης του κινήματος των τζιχαντιστών σε όλο τον κόσμο. Η δημιουργία του Ισλαμικού Χαλιφάτου τον περασμένο Ιούνιο οδήγησε σε μια έξαρση θρησκευτικού συναισθήματος στις τάξεις όσων είναι θιασώτες του ιερού πολέμου (Τζιχάντ), προκαλώντας μεταξύ άλλων μεγάλη κινητοποίηση μαχητών.

Ο φερόμενος ως δράστης της αποτρόπαιας πράξης στην ΟκλαχόμαΠολίτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ έσπευσαν στη Συρία προκειμένου να πολεμήσουν -αρχικά- κατά των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Ωστόσο πολύ σύντομα τράβηξαν τον δικό τους δρόμο, καθώς οι ακρότητες απέναντι σε θρησκευτικές μειονότητες και αμάχους τους οδήγησαν στο περιθώριο.

Εκμεταλλευόμενοι τον βαρύ οπλισμό που είχαν στη διάθεσή τους προχώρησαν στην κατάληψη εδαφών τόσο στο Iράκ όσο και στη Συρία, τρέποντας σε άτακτη φυγή τον ιρακινό κυβερνητικό στρατό και τους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Δύση -η οποία χρηματοδότησε αρχικά του μαχητές της αντιπολίτευσης (συμπεριλαμβανομένων των τζιχαντιστών) για να ρίξουν τον Σύρο πρόεδρο- να δώσει εντολή για άμεση έναρξη βομβαρδισμών, προκειμένου να ανακόψει την προέλαση δυνάμεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας – Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης