Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα κοντά στο Κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου της Σομαλίας, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το προεδρικό μέγαρο, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

«Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά στο Κοινοβούλιο. Στρατιώτες που φρουρούν το κτήριο απέτρεψαν το όχημα να πλήξει τον στόχο του που ήταν η είσοδος του Κοινοβουλίου. Οι φρουροί άνοιξαν πυρ από όλες τις πλευρές την ώρα που το όχημα πλησίαζε στο κτήριο. Υπάρχουν θύματα, αλλά επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες» δήλωσε ο Νουρ Αχμέντ, συνταγματάρχης της σομαλικής αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες.

«Όλη η περιοχή σείστηκε από μια τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο Κοινοβούλιο. Αμέσως οι υπηρεσίες ασφαλείας απέκλεισαν όλη τη γειτονιά και δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας» δήλωσε ο Φάραχ Σάμπντοου, κάτοικος της περιοχής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τον εν λόγω «χτύπημα», αλλά οι ισλαμιστές Σεμπάμπ, που έχουν διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα, έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών υπηρεσιών και κτηρίων, κυρίως εναντίον του Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τέλη Μαΐου είχαν ανατινάξει παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την πύλη του Κοινοβουλίου και στη συνέχεια εισέβαλαν στο κτήριο, προκαλώντας τον θάνατο πολλών ανθρώπων. Τότε, εκπρόσωπος των Σεμπάμπ είχε χαρακτηρίσει το Κοινοβούλιο «στρατιωτική περιοχή» και νόμιμο στόχο.

Οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ ανέλαβαν επίσης την ευθύνη για τη δολοφονία, την Πέμπτη, ενός βουλευτή και του φρουρού του, καθώς οι δύο άνδρες έβγαιναν από ξενοδοχείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης