Η Βουλγαρία στηρίζει την ένταξη του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς του Μαυροβουνίου, της οποίας ηγείτο η επικεφαλής της υπηρεσίας, Γκοράνκα Βούσινιτς.

Η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά ακόμα δυσκολότερη είναι η ολοκλήρωσή τους, σημείωσε η κα. Ζαχαρίεβ, συμπληρώνοντας πως ένα από τα βασικά ενταξιακά κεφάλαια αφορά στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Ζαχαρίεβα, που προεδρεύει στο Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της υπηρεσίας του Μαυροβουνίου για τους τρόπους με τους οποίους τα θεσμικά όργανα καταπολεμούν φαινόμενα διαφθοράς στη Βουλγαρία και υπογράμμισε την ετοιμότητα της Βουλγαρίας να δώσει βοήθεια στο Μαυροβούνιο στο θέμα αυτό.

Η κ. Βούσινιτς, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την κα. Ζαχαρίεβα, σημειώνοντας πως η Βουλγαρία έχει καλές πρακτικές στην καταπολέμηση της διαφθοράς, τις οποίες το Μαυροβούνιο μπορεί να υιοθετήσει για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης