Στρατεύματα από το Τσαντ έχουν λάβει θέσεις από τη Δευτέρα στα σύνορα μεταξύ Νιγηρίας και Νίγηρα, απ’ όπου πλέον θα μπορεί να μετακινούνται χωρίς πρόβλημα για να πολεμούν εναντίον των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ, μετέδωσαν τα νιγηριανά μέσα ενημέρωσης και δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

«Περίπου 400 οχήματα και άρματα μάχης έχουν λάβει θέσεις από το Μαμόρι ως το Μπόσο», δύο πόλεις στην ανατολική Νιγηρία, μετέδωσε ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι στρατιώτες από το Τσαντ έφτασαν τη Δευτέρα αργά το απόγευμα με άρματα μάχης και οχήματα 4×4. Ο εξοπλισμός τους είναι πολύ εντυπωσιακός», δήλωσε δημοσιογράφος από το Μπόσο.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης βγήκαν από τα σπίτια τους για να χειροκροτήσουν τους στρατιώτες που έφταναν. «Είναι παντού. Είναι το τέλος της Μπόκο Χαράμ», δήλωσε ένας εξ αυτών.

Στο μεταξύ στρατιώτες από το Τσαντ έχουν εισέλθει και στην πόλη Γκαμπόρου στην ανατολική Νιγηρία κοντά στα σύνορα με το Καμερούν, η οποία βρισκόταν υπό τον έλεγχο της Μπόκο Χαράμ για πολλούς μήνες, σύμφωνα με πηγές από τον στρατό του Τσαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας και στρατιωτικοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες. «Τα στρατεύματά μας εισήλθαν στη Νιγηρία σήμερα το πρωί. Η μάχη συνεχίζεται», δήλωσε μια πηγή από το αρχηγείο του στρατού του Τσαντ.

Το Τσαντ έχει αναπτύξει περίπου 2.500 στρατεύματα στο πλαίσιο της προσπάθειας των περιφερειακών χωρών της Νιγηρίας να καταπολεμήσουν τη Μπόκο Χαράμ.

Διαβάστε επίσηςΤσαντ: Ο στρατός της χώρας σκότωσε 120 μαχητές της Μπόκο Χαράμ
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015, 03:53

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης