Το Ocean Viking, το πλοίο διάσωσης της SOS Méditerranée, περισυνέλεξε στην Μεσόγειο την περασμένη νύχτα 369 ανθρώπους κατά την έκτη επιχείρηση διάσωσης μέσα σε λίγες ημέρες, έγινε γνωστό από την ευρωπαϊκή μη κυβερνητική οργάνωση.

Το πλοίο μεταφέρει πλέον 572 διασωθέντες, αναφέρει στον λογαριασμό της στο Twitter η SOS Méditerranée.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία επιχείρηση αφορούσε ένα «μεγάλο ξύλινο πλεούμενο» στη θαλάσσια περιοχή έρευνας και διάσωσης της Λιβύης χθες το βράδυ, δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Το πλεούμενο εντοπίστηκε αρχικά από το ραντάρ το βράδυ και η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε πέντε ώρες. Μεταξύ των διασωθέντων υπάρχουν εννέα γυναίκες, ένα νεογνό, δύο παιδιά και 110 ασυνόδευτοι ανήλικοι, σύμφωνα με την οργάνωση, από την Αίγυπτο, το Μπανγκλαντές και την Ερυθραία.

Χθες το απόγευμα, το Ocean Viking είχε ήδη συνδράμει 71 ανθρώπους στη θάλασσα στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας. Οι επιβαίνοντες στο πλεούμενο είχαν διαφύγει από τη Λιβύη, τρεις ημέρες νωρίτερα, χωρίς νερό και τροφή, και ήταν εξαντλημένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Ηνωμένα Έθνη επέκριναν πρόσφατα τη Λιβύη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας τους να αλλάξουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο και καταγγέλλοντας ότι οι σημερινές πρακτικές στερούν από τους ανθρώπους τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους, όταν δεν τους αφαιρούν τη ζωή.

Από την αρχή του έτους, 866 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η οργάνωση SOS Méditerranée διαβεβαιώνει ότι έχει συνδράμει περισσότερους από 30.000 ανθρώπους από τον Φεβρουάριο 2016, πρώτα με το πλοίο Aquarius και έπειτα με το Ocean Viking.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης