Το ρεκόρ των παιδιών της Γάζας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010, 11:15
Το ρεκόρ των παιδιών της Γάζας
Περισσότερα από 7.200 παιδιά από στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν «ντριμπλάροντας» ένα ανεπίσημο ρεκόρ Γκίνες χθες σε ένα αεροδρόμιο στην πόλη Rafah, σύμφωνα με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών.

Στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης που οργανώνεται από τον ΟΗΕ στην Γάζα, «Great Gaza Global Bounce», η οποία φέτος το καλοκαίρι έγινε για τέταρτη φορά, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο και για λίγα λεπτά ντρίμπλαραν ταυτόχρονα από μία μπάλα μπάσκετ που κρατούσε το καθένα.

Φέτος τα παιδιά έκαναν ένα ανεπίσημο ρεκόρ με μπάλες μπάσκετ. Πέρυσι είχαν καταφέρει κάτι παρόμοιο με τους περισσότερους χαρταετούς που έχουν πετάξει ποτέ στο ίδιο σημείο.

Το προηγούμενο ρεκόρ για άτομα που ντρίμπλαραν ταυτόχρονα μπάλες μπάσκετ είχε γίνει το 2007 στο φεστιβάλ «Hoosier Basketball Celebration» στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, όπου συμμετείχαν 3.000 άτομα.

Το πρόγραμμα «Great Gaza Global Bounce» αποσκοπεί στην ψυχαγωγία περισσότερων από μισού εκατομμύριου παιδιών κάθε χρόνο.Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010, 12:24