Η αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε και κατέστρεψε πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από τους σιίτες αντάρτες Χούθι εναντίον σαουδαραβικών πόλεων, ανακοίνωσε νωρίς το πρωί η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ που ενεπλάκη στον πόλεμο στην Υεμένη στο πλευρό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης το 2015.

«Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν με συστηματικό και εσκεμμένο τρόπο για να πλήξουν πόλεις και αμάχους, κάτι που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», στηλίτευσε ο εκπρόσωπος της συμμαχίας, ο Σαουδάραβας συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε και αναμεταδόθηκε από το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρωτεύουσα (Σαναά) έχει μετατραπεί από τους Χούθι σε κέντρο συναρμολόγησης, εγκατάστασης και εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων οι οποίοι στοχοθετούν το βασίλειο», πρόσθεσε ο συνταγματάρχης.

Σύμφωνα με οργανώσεις αρωγής, ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές, με τα θύματα να είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους άμαχοι.

Περίπου 3,3 εκατομμύρια άλλοι παραμένουν εκτοπισμένοι, ενώ 24,1 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή πάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού, έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης