Ελεύθερος αφέθηκε από τις αρχές του Βελγίου ο Φεϊζάλ Σεφού, στον οποίο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για τρομοκρατικές ενέργειες, στον απόηχο των αιματηρών επιθέσεων στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπου 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ελεύθερος αφέθηκε από τις αρχές του Βελγίου ο Φεϊζάλ Σεφού, στον οποίο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για τρομοκρατικές ενέργειες​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Βελγικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες ότι ο συλληφθείς φέρεται να είναι ο «άνδρας με το καπέλο», το τρίτο άτομο το οποίο διακρίνεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου να περπατά δίπλα στους δύο εξτρεμιστές που ανατινάχτηκαν, σκορπώντας τον θάνατο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, τον συγκεκριμένο άνδρα είχε αναγνωρίσει οδηγός ταξί που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο μαζί με τον Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι και τον Ναζίμ Λαχράουι -πληροφορία όμως που δεν επιβεβαιώθηκε από τις βελγικές αρχές.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Φεϊζάλ Σεφού αφέθηκε ελεύθερος «λόγω έλλειψης στοιχείων». Ειδικότερα, το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας γνωστοποίησε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις οι οποίες να δικαιολογούν την κράτησή του.


«Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του Φεϊζάλ Σεφού δεν τεκμηριώθηκαν από την έρευνα. Ως αποτέλεσμα, το άτομο αφέθηκε ελεύθερο από τον τακτικό ανακριτή» διευκρίνισε σε ανακοίνωση ο εισαγγελέας, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Ο Φεϊζάλ Σεφού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την υπόθεση ταυτοποίησης του τζιχαντιστή με το καπέλο, που κατεγράφη από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών μαζί με τον Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι και τον Ναζίμ Λαχράουι. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο τρίτος βομβιστής εγκατέλειψε τη βαλίτσα, η οποία περιείχε την ισχυρότερη βόμβα, και τράπηκε σε φυγή, την ώρα που οι δύο συνεργοί του πυροδότησαν τα εκρηκτικά.

Νωρίτερα, η βελγική εφημερίδα «Derniere Heure» έγραφε πως υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες για την πραγματική ταυτότητα του εξτρεμιστή με το καπέλο.

«Συμμετείχε στην πραγματικότητα ο Φεϊζάλ Σεφού στις επιθέσεις του αεροδρομίου; Είναι αυτός ο άνδρας με το καπέλο;» αναρωτιέται η βελγική εφημερίδα, επισημαίνοντας πως παρότι ο Σεφού συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, η βελγική αστυνομία συνέχιζε να αναρτά φωτογραφίες, δίνοντας μάλιστα και το βίντεο από τον τζιχαντιστή με το κρεμ πουκάμισο και το σκούρο καπέλο.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης