Νέα διάσταση δίνουν ιταλικά ΜΜΕ στην υπόθεση του τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας πως ένας εκ των βομβιστών είχε περάσει από την Ελλάδα πριν από ένα έτος.

Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, χρησιμοποίησε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριοΕιδικότερα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, o Χαλίντ ελ Μπακράουι, ο καμικάζι στο μετρό των Βρυξελλών, είχε μεταβεί από την Ιταλία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στις 23 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με το Sky Italia, έφτασε στο αεροδρόμιο της ιταλικής πόλης Τρεβίζο με πτήση της εταιρείας Ryanair, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες. Την επομένη, στις 6 το πρωί, επιβιβάσθηκε από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας σε πτήση Volotea με προορισμό την Αθήνα.

Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, χρησιμοποίησε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica υπενθυμίζει ότι λίγες ημέρες αργότερα, τον Αύγουστο του 2015, και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στις Βρυξέλλες, πέρασε από την Ιταλία, από το λιμάνι του Μπάρι, με προορισμό την Πάτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προχωρώντας το ρεπορτάζ οι Ιταλοί δημοσιογράφοι εικάζουν ότι ενδεχομένως οι επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα να σχεδιάστηκαν το καλοκαίρι του 2015.

Το δημοσίευμα του Sky Italia

Το δημοσίευμα της La Repubblica

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Την ίδια ώρα, γίνεται γνωστό πως ο αριθμός των θυμάτων από το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης έχει αυξηθεί.

Το Κέντρο Κρίσεων του Βελγίου ανακοίνωσε νέο απολογισμό ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 35, συμπεριλαμβανομένων τριών δραστών.

Στον προηγούμενο απολογισμό αναφέρονταν 31 νεκροί και περισσότεροι από 300 τραυματίες.

Τα 28 από τα θύματα έχουν αναγνωριστεί. Εξ αυτών, τα 15, έξι βελγικής υπηκοότητας και εννέα αλλοδαποί πολίτες, έχασαν τη ζωή τους στο αεροδρόμιο.

Διαβάστε επίσης:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης