Τρένο εκτροχιάσθηκε σε παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 14:39
Τρένο εκτροχιάσθηκε σε παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι
Μια αμαξοστοιχία εμπορευμάτων εκτροχιάστηκε σήμερα το πρωί σε παραγκούπολη του Ναϊρόμπι που είναι μια από τις πιο πολυάνθρωπες της Αφρικής, και έπεσε πάνω σε παράγκες τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους, σύμφωνα με τις Αρχές και τον κενυατικό Ερυθρό Σταυρό.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Κενυάτης υπουργός Μεταφορών Μάικλ Καμάου, ο οποίος κατέφτασε στο σημείο.

«Διασώσαμε έξι ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους φώναζαν κάτω από τα συντρίμμια όπου ήταν παγιδευμένοι και δεν μπορούσαν να κουνηθούν, αλλά καταφέραμε να τους βγάλουμε και να τους βοηθήσουμε» επιβεβαίωσε ο Τζόνσον Μάινα της Πυροσβεστικής.

Κάτοικοι επισήμαναν πως ο αριθμός των θυμάτων ήταν ίσως λιγότερο αυξημένος απ' ό,τι προβλεπόταν αρχικά επειδή πολλοί άνθρωποι των οποίων τα καταλύματα καταστράφηκαν δεν ήταν στα σπίτια τους όταν σημειώθηκε το ατύχημα, καθώς είχαν φύγει για να πάνε είτε στην εκκλησία λόγω των γιορτών είτε στα χωριά από τα οποία κατάγονται.

«Εξαιτίας της εορταστικής περιόδου και της ώρας, πολλοί δεν βρίσκονταν στα σπίτια τους», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. «Αρχικά εκφράζονταν φόβοι ότι πολλοί θα ήταν παγιδευμένοι κάτω από το τρένο, αλλά ως τώρα δεν έχουμε καμιά πληροφορία για αγνοουμένους».

Περίπου 250.000 άνθρωποι συνωστίζονται στην παραγκούπολη Κιμπέρα, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση που μελέτησε τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, η κυβέρνηση έχει από καιρό προειδοποιήσει τους κατοίκους της Κιμπέρα ότι είναι επικίνδυνο να κατασκευάζουν καταλύματα δίπλα στις γραμμές του τρένου που περνούν μέσα από την παραγκούπολη.Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 14:56