Λίγες μέρες μετά τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στο Μετρό της Μόσχας, όπου 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα video κινητού τηλεφώνου, που φέρεται να απεικονίζει τη μία από τις δύο «μαύρες χήρες» που σκόρπισαν τον θάνατο.

Το video τραβήχθηκε λίγα λεπτά μετά την πρώτη επίθεση στο σταθμό Lubyanka. Η γυναίκα του video μοιάζει πολύ με τη φωτογραφία της μιας από τις δύο καμικάζι, που δημοσίευσε η αστυνομία. Όπως αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Kommersant πρόκειται για την 17χρονη χήρα χήρα ενός αντάρτη του Καυκάσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ντυμένη με ένα βαρύ μαύρο παλτό, η γυναίκα φαίνεται να απομακρύνεται από τους αστυνομικούς που τοποθετούν μεταλλικά φράγματα. Σχεδόν 40 λεπτά αργότερα, συνέβη και η δεύτερη επίθεση στο σταθμό Park Kultury.

«H Nτζενέτ Αμπντουραχμάνοβα, 17 ετών, χήρα του αντάρτη διοικητή Ουμαλάτ Μαγκομέντοφ, που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης των επίλεκτων δυνάμεων στις 31 Δεκεμβρίου, αναγνωρίστηκε ως μία από τις γυναίκες που ανατίναξαν τα εκρηκτικά που μετέφεραν στο μετρό της Μόσχας στις 29 Μαρτίου», γράφει η εφημερίδα.

Η Αμπντουραχμάνοβα είχε γνωρίσει τον Μαγκομέντοφ όταν ήταν 16 ετών μέσω του διαδικτύου και ακολούθησε συνάντησή τους στο σπίτι του. Ο τελευταίος σκοτώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου στο δυτικό Νταγκεστάν κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Kommersant η ταυτότητα της άλλης γυναίκας καμικάζι δεν έχει επίσημα εξακριβωθεί, αλλά μπορεί να πρόκειται για την Μάρχα Ουσταρχάνοβα από την Τσετσενία.

Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Κηδεύει τους νεκρούς των επιθέσεων στο Μετρό, 1 Απριλίου 2010, 12:25

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης