Χαμόγελα από την άφιξη των ηγετών της Γουινέας-Μπισάου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012, 03:32
Χαμόγελα από την άφιξη των ηγετών της Γουινέας-Μπισάου
Με ιδιαίτερη ανακούφιση και με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους υποδέχτηκαν τους ηγέτες της Γουινέας-Μπισάου αξιωματούχοι της Ακτής Ελεφαντοστού. Οι έντονες πιέσεις της Οικονομικής Ένωσης χωρών της Δυτικής Αφρικής (Ecowas) και οι απειλές για επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην αφρικανική χώρα, οδήγησε τον Στρατό να συμφωνήσει στην απελευθέρωσή των δύο ανδρών, που κρατούνταν όμηροι μετά την ανατροπή της μεταβατικής κυβέρνησης.

Ο μεταβατικός πρόεδρος, Raimundo Pereira και ο πρώην πρωθυπουργός και φαβορί για τη νίκη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών (ο οποίος δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω του πραξικοπήματος), Carlos Gomes Junior, έφθασαν την Παρασκευή στο αεροδρόμιο της οικονομικής πρωτεύουσας, Αμπιτζάν.

Εκπρόσωπος του στρατιωτικού καθεστώτος στην πρώην πορτογαλική αποικία ανακοίνωσε το Σάββατο πως ο Στρατός θα ανάψει το «πράσινο» φως για την είσοδο στη χώρα περισσότερων από 600 στρατιωτών της Ecowas, οι οποίοι θα έχουν ως βασική τους αποστολή την επίβλεψη της μετάβασης της εξουσίας σε μια πολιτειακά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Η Γουινέα-Μπισάου θεωρείται ο πιο σημαντικός σταθμός μεταφόρτωσης ναρκωτικών ουσιών, προερχόμενων από τη Λατινική Αμερική.

Δείτε το video…


Διαβάστε επίσης:
Ελεύθεροι οι ηγέτες της Γουινέας-Μπισάου που κρατούνταν όμηροι, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Απριλίου 2012, 00:27

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012, 03:32