Το κοινοβούλιο του Ιράν ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ να επιστρέψει στα καθήκοντά τους αποδεχόμενος την απόφαση του ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος τον εμπόδισε να απολύσει τον υπουργό Πληροφοριών.

Περισσότεροι από 216 βουλευτές (σε σύνολο 290) υπέγραψαν μια επιστολή ζητώντας από τον Αχμαντινετζάντ να αποδεχτεί την απόφαση του Χαμενεΐ, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες αρνήθηκε να δεχτεί την καθαίρεση του υπουργού Χεϊντάρ Μοσλεχί, υποστηρίζει η εφημερίδα Sharg επικαλούμενη τον βουλευτή Ρεζά Ακραμί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο Ακραμί, μια αντιπροσωπεία της συντηρητικής πλειοψηφίας, στην οποία ανήκει και ο Αχμαντινετζάντ, επισκέφθηκε τον πρόεδρο στην κατοικία του για να του ζητήσει «να επιστρέψει στη δουλειά».

Ο Αχμαντινετζάντ αντέδρασε στο βέτο του αγιατολάχ Χαμενεΐ ακυρώνοντας όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του από τις 22 Απριλίου: μποϊκοτάρισε τα υπουργικά συμβούλια και πολλές επίσημες εκδηλώσεις, απέφυγε να πάει στο κτίριο της προεδρίας και ματαίωσε μια περιοδεία του στην επαρχία.

Ο Χαμενεΐ από την πλευρά του προειδοποίησε σήμερα να μην υπάρχει καμία «εκδήλωση διαφωνίας» στους κόλπους τους καθεστώτος, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στον Αχμαντινετζάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης