Ζητούν από τον Αχμαντινετζάντ να «επιστρέψει»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Απριλίου 2011, 16:21
Ζητούν από τον Αχμαντινετζάντ να «επιστρέψει»
Το κοινοβούλιο του Ιράν ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ να επιστρέψει στα καθήκοντά τους αποδεχόμενος την απόφαση του ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος τον εμπόδισε να απολύσει τον υπουργό Πληροφοριών.

Περισσότεροι από 216 βουλευτές (σε σύνολο 290) υπέγραψαν μια επιστολή ζητώντας από τον Αχμαντινετζάντ να αποδεχτεί την απόφαση του Χαμενεΐ, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες αρνήθηκε να δεχτεί την καθαίρεση του υπουργού Χεϊντάρ Μοσλεχί, υποστηρίζει η εφημερίδα Sharg επικαλούμενη τον βουλευτή Ρεζά Ακραμί.

Όπως είπε ο Ακραμί, μια αντιπροσωπεία της συντηρητικής πλειοψηφίας, στην οποία ανήκει και ο Αχμαντινετζάντ, επισκέφθηκε τον πρόεδρο στην κατοικία του για να του ζητήσει «να επιστρέψει στη δουλειά».

Ο Αχμαντινετζάντ αντέδρασε στο βέτο του αγιατολάχ Χαμενεΐ ακυρώνοντας όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του από τις 22 Απριλίου: μποϊκοτάρισε τα υπουργικά συμβούλια και πολλές επίσημες εκδηλώσεις, απέφυγε να πάει στο κτίριο της προεδρίας και ματαίωσε μια περιοδεία του στην επαρχία.

Ο Χαμενεΐ από την πλευρά του προειδοποίησε σήμερα να μην υπάρχει καμία «εκδήλωση διαφωνίας» στους κόλπους τους καθεστώτος, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στον Αχμαντινετζάντ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Απριλίου 2011, 16:25