Ο Φελίπε Γκεβάρα, δημοσιογράφος και φωτοειδησεογράφος, 27 ετών, ο οποίος είχε καταγγείλει πως δεχόταν απειλές κατά της ζωής του, υπέκυψε στα τραύματά του χθες Τετάρτη, δύο ημέρες αφού άγνωστοι τον πυροβόλησαν επανειλημμένα στην Κάλι (νοτιοδυτικά).

«Ο Φελίπε Γκεβάρα, ο δικαστικός μας συντάκτης, πέθανε σήμερα (σ.σ. χθες Τετάρτη) το απόγευμα, μετά τον τραυματισμό του το βράδυ της Δευτέρας» ανέφερε η σκανδαλοθηρική εφημερίδα Q’hubo μέσω Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2017, ο δημοσιογράφος είχε καταγγείλει «απειλές κατά της ζωής του στις αρμόδιες αρχές», σχολίασε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Κάλι, Χόρχε Ιβάν Οσπίνα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως η πόλη προσφέρει περίπου 12.000 ευρώ για οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας.

Παρ΄ ότι η αστυνομία αρχικά έκρινε ότι η επίθεση εναντίον του Φελίπε Γκεβάρα δεν συνδεόταν με τη δουλειά του, ο Οσπίνα διαβεβαίωσε ότι οι Αρχές εξετάζουν «όλες τις υποθέσεις» όσον αφορά το κίνητρο της δολοφονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Ελευθερία του Τύπου (FLIP), ο δημοσιογράφος είχε αναγκαστεί να μετακομίσει το 2017 από τη συνοικία όπου υπέστη την επίθεση, έπειτα από απειλές που δέχθηκε διότι είχε γράψει «άρθρα για συμμορία κακοποιών η οποία δρούσε στον τομέα».

Είχε καταγγείλει νέες απειλές «το 2018 και τον Αύγουστο» του 2020, πρόσθεσε το FLIP σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Είναι ανησυχητικό το ότι η αστυνομία αρχικά απέκλεισε το ενδεχόμενο η επίθεση εναντίον του Γκεβάρα να συνδεόταν με τη δημοσιογραφική του δουλειά» στηλίτευσε το Ίδρυμα.

Η Χουλιέτε δε Ριβέρο, αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καταδίκασε τη δολοφονία και απηύθυνε έκκληση στις Αρχές να διενεργήσουν «ταχεία και αποτελεσματική έρευνα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι» για αυτή.

Φωτογραφία: Twitter (Q’hubo Bogotá)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης