Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένο ρύζι, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, μειώνοντας την πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου κι άλλων ασθενειών, σύμφωνα με μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Molecular Plant».
Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το ρύζι αυτό έχει χρώμα βυσσινί, καθώς περιέχει υψηλά επίπεδα από ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές χρωστικές ουσίες που προσθέτουν βυσσινί, κόκκινο ή μπλε χρώμα σε πολλά φρούτα και λαχανικά.
Η κατανάλωση ρυζιού που είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες μπορεί να ωφελήσει την ανθρώπινη υγεία, μειώνοντας την πιθανότητα πρόκλησης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, ασθενειών που σχετίζονται με τη λειτουργία της καρδιάς, διαβήτη, αλλά κι άλλων χρόνιων νοσημάτων, σύμφωνα με τη μελέτη.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua
