Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ

Η Ρωσίδα Αλία Ρόζα, που ισχυρίζεται ότι είναι πρώην κατάσκοπος του σεξ, σπάει τη σιωπή της αποκαλύπτει τις ιστορίες της για σεξουαλική χειραγώγηση των στόχων της σε ένα νέο podcast, «To Die For».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο podcast από το Tenderfoot TV και το iHeartPodcasts ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που υποτίθεται ότι εκπαιδευμένη “πράκτορας αποπλάνησης” της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) μιλάει για την “εκπαίδευσή της, τις τεχνικές, τους στόχους και τις αποστολές της”, ανέφερε το Deadline.com.

«Έχω μείνει σιωπηλή εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες», είπε η Ρόζα στο Fox News Digital. «Αλλά για μερικούς λόγους, δεν μπορούσα να κρατήσω τη σιωπή μου. Δεν μπορούσα να ζήσω άλλο με αυτόν τον πόνο, παρόλο που έχω περάσει όλο αυτό το τραύμα. … Αν όχι εγώ, τότε ποιος θα μιλούσε;»

Στο podcast, οι ακροατές θα ανακαλύψουν πώς η Ρόζα κατάφερε να φύγει από τη Μόσχα με τον μικρό της γιο. Η Ρόζα είπε ότι ήθελε να δώσει στο παιδί της μια καλύτερη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου είναι να γίνω μητέρα», εξήγησε η Ρόζα. «Ήθελα να το ζήσω αυτό. Ήθελα να δημιουργήσω μια οικογένεια. Ήθελα να κάνω παιδιά. Και δεν μου επιτρεπόταν να το κάνω αυτό. Και τότε συνειδητοποίησα, «Για μια στιγμή… Ζω μόνο μια ζωή. Δεν θέλω να περάσω τη ζωή μου θυσιάζοντας την για κάτι στο οποίο δεν πιστεύω πια. Αυτή ήταν η στιγμή που έψαξα για πιθανότητες να ξεφύγω».

Η Ρόζα γεννήθηκε σε μια οικογένεια Καζακστάν Τατάρων υψηλόβαθμου στρατιωτικού στη Σοβιετική Ένωση. Ο παππούς της πολέμησε τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ο πατέρας της είναι υψηλόβαθμος αξιωματικός άνω των 45 ετών. Ως παιδί, είπε η Ρόζα, συμμετείχε σε ένα ειδικό κυβερνητικό πρόγραμμα για παιδιά υψηλόβαθμων αξιωματικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρόζα περιέγραψε πώς κάποτε είχε μεγάλα όνειρα να ακολουθήσει το σχέδιο μόδας. Αλλά ήταν ο πατέρας της, είπε, που την προειδοποίησε: «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

«Εκπαιδεύτηκα από πολύ νωρίς να κάνω διαφορετικά πράγματα όπως πολεμικές τέχνες,  σωματικές δραστηριότητες», είπε η Ρόζα. «Έμαθα ότι δεν μπορείς να τα παρατήσεις, δεν μπορείς να είσαι ευάλωτη, δεν μπορείς να είσαι αδύναμη, δεν μπορείς να κλάψεις. Κανείς δεν μπορεί να μπει σε αυτό το πρόγραμμα. Εάν δεν έχετε ένα μέλος της οικογένειας που είναι υψηλόβαθμος αξιωματικός, είναι αδύνατον.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπω [αργότερα] σε ένα πρόγραμμα σεξ».

Σε ηλικία 18 ετών, είπε η Ρόζα, επιλέχθηκε από 350 μαθητές για να συμμετάσχει σε ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από πρώην ψυχολόγους και υψηλόβαθμους αξιωματικούς της KGB. Εκεί, είπε η Ρόζα, μελέτησε πώς να χρησιμοποιεί την αποπλάνηση και την πειθώ για να πάρει πληροφορίες από εχθρικούς στόχους.

«Δεν είναι μόνο σεξ – στην πραγματικότητα απέχει πολύ από το σεξ», εξήγησε η Ρόζα. «Είναι όλα σχετικά με την τέχνη της επικοινωνίας. Μας διδάσκουν πώς να ντυνόμαστε, πώς να μακιγιαριζόμαστε, πώς να παρουσιαζόμαστε, πώς να μιλάμε με τους στόχους μας, πώς να κάνουμε τους στόχους σας να πιστεύουν σε μας και να μας εμπιστεύονται. … Αφορά την ψυχολογία των ανθρώπων, των εγκληματιών, των ανδρών… Είναι σχετικά με την κατανόηση της προοπτικής των ανδρών και του τι ακριβώς θέλουν».

«Στην αποπλάνηση… ξεκινάς απλά με φιλοφρονήσεις», συνέχισε. «Δεν είναι μόνο, “Μου αρέσει το σακάκι σου”. Πρέπει να είναι κάτι πραγματικά συγκεκριμένο και κατάλληλο για εκείνη τη στιγμή. Αυτό θα ελκύσει σε σας τους ανθρώπους πραγματικά. Θα αρχίσουν να τους αρέσεις. Και όταν ξέρετε πώς να διευθύνετε μια συζήτηση, οι άνθρωποι θα γίνουν πολύ ανοιχτοί σε εσάς. Θα γίνουν πολύ φιλικοί… Μαθαίνεις πώς να είσαι ευγενική, φιλική, με σεβασμό στην κοινωνία. «Και υπάρχουν οι τεχνικές σεξ. Αυτό είναι πραγματικά σκληροπυρηνικό. Αλλά κάνει τον στόχο σας να έχει εμμονή μαζί σας. Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».

Η Ρόζα είπε ότι χρειάστηκαν «πολλά χρόνια» για να συνειδητοποιήσει αργότερα ότι της έκαναν «πλύση εγκεφάλου» ως «μάστερ χειραγωγό».

«Με έκαναν να πιστέψω ότι ήμουν μια ηρωίδα που πολεμούσα ενάντια στη διακίνηση ανθρώπων και ναρκωτικών, σώζοντας όλα αυτά τα ανήλικα παιδιά που απήχθησαν από τις οικογένειές τους», είπε. «Έβλεπα όλους τους γονείς να έρχονται στο τμήμα μας κλαίγοντας, παρακαλώντας μας να βοηθήσουμε.

«Εμείς ως πράκτορες είχαμε αυτόν τον πολύ χαμηλό μισθό. … Είχαμε περίπου 100 δολάρια το μήνα δουλεύοντας έξι ημέρες την εβδομάδα… Αλλά ένιωθα πατριώτισσα. Ένιωθα σαν ηρωίδα που σώζει τη ζωή κάποιου. Και ένιωθα πολύ δυνατή. Ένιωθα ότι κανείς δεν μπορούσε να μου κάνει τίποτα. Θυσίαζα το σώμα μου κάνοντας όλες αυτές τις αποστολές. Έτσι, απλά αποσπώντας τα συναισθήματά μου από το σώμα μου.

«Στο τέλος της ημέρας, όταν έσωζα τη ζωή κάποιου, ένιωθα καλά με αυτό», εξομολογήθηκε η Ρόζα.

«Αλλά ποτέ δεν αναρωτήθηκα πώς ένιωθα να βρίσκομαι σε ένα σώμα που κακοποιούνταν και βιάζονταν συνεχώς από τυχαίους άντρες. … Πρώην πράκτορας του FBI μου είπε ότι ήμουν ένα σπασμένο παιχνίδι, ότι ήμουν η ίδια θύμα σεξουαλικής εμπορίας… Αλλά όλοι οι συναδέλφισσες μου, δεν νιώθαμε έτσι. Νιώθαμε πατριώτισσες. Ήμασταν έτοιμες να θυσιαστούμε και να κάνουμε τα πάντα για την κυβέρνησή μας. Έτσι ένιωθα».

Το 2004, η Ρόζα ερωτεύτηκε έναν άντρα για τον οποίο επρόκειτο να συγκεντρώσει πληροφορίες, ανέφερε η New York Post. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνεργάτες του άνδρα ανακάλυψαν ότι ήταν κατάσκοπος. Με τη βοήθεια του εραστή της, η Ρόζα έφυγε από τη Μόσχα και τελικά άφησε τις ρίζες της για να μεταβεί στο Λος Άντζελες.

Η Ρόζα δεν έχει επιστρέψει στη Ρωσία για περισσότερο από μια δεκαετία, Πήρε ένα νέο όνομα που χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα.

Η Ρόζα είπε ότι παρά το γεγονός ότι εργαζόταν για να σταματήσει τη διακίνηση ανθρώπων και ναρκωτικών ως κατάσκοπος, ένιωσε επίσης «χρησιμοποιημένη» από τη ρωσική κυβέρνηση. Και παρότι τα παράτησε, το θέμα “διακίνησης” την πονάει ακόμα.

«Είδα όλες αυτές τις άλλες γυναίκες πράκτορες που έφτασαν σε μια ορισμένη ηλικία, όπως τα 56», είπε. «Ήταν τόσο άθλιες, τόσο μόνες. Δεν τους επιτρεπόταν να έχουν ιδιωτική ζωή. Δεν μπορούσαν να έχουν οικογένειες. … Δεν μπορούσα να επιτρέψω να μου συμβεί αυτό».

Σήμερα, η Ρόζα διδάσκει τις συμβουλές της για την αποπλάνηση όχι σε πράκτορες που εκπαιδεύονται, αλλά σε γυναίκες που θέλουν να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους. Έχει πάνω από ένα εκατομμύριο followers στο Instagram.

Με πληροφορίες από  New York Post

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης