Μνήμες από την 11η Σεπτεμβρίου ξύπνησε η βομβιστική επίθεση στην καρδιά της Βοστώνης.

Οι νεκροί από τη νέα επίθεση σε αμερικανικό έδαφος είναι τρεις και οι τραυματίες 144, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά.

«Ένιωσα σαν να έσκασε ένα τεράστιο κανόνι» είπε στο CNN αυτόπτης μάρτυρας. Ο Άλαν Πάντερ, γιατρός, περίμενε στη γραμμή του τερματισμού τη γυναίκα του. Στεκόταν μερικά μέτρα μακριά από το σημείο της πρώτης έκρηξης. Αμέσως έτρεξε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

«Είδα τουλάχιστον έξι ή επτά ανθρώπους να πέφτουν κάτω δίπλα μου. Με προστάτευσαν από την έκρηξη. Μια γυναίκα πέθανε, ένας άνδρας έχασε και τα δύο πόδια του» είπε.

«Ο χρόνος έμοιαζε να έχει σταματήσει. Τα μάτια μου έκαιγαν, τα αυτιά μου βούιζαν, δεν μπορούσα να καταλάβω τι συμβαίνει, μου είχε κοπεί η ανάσα» έγραψε δημοσιογράφος που βρισκόταν στο σημείο της έκρηξης.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν σκηνές που θα μπορούσαν να δουν μόνο σε πεδίο μάχης.

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Dorchester στις ΗΠΑ, η γενέτειρα του 8χρονου Martin Richard που άφησε την τελευταία του πνοή στη Βοστώνη.

Οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές.

Το παιδί βρισκόταν με τις δύο αδελφές του και τη μητέρα τους κοντά στη γραμμή τερματισμού, διότι περίμεναν τον μπαμπά τους που είχε λάβει μέρος στο μαραθώνιο, να τερματίσει. Του είχαν υποσχεθεί μία μεγάλη αγκαλιά για το τέλος, μόνο που η μοίρα είχε άλλα σχέδια…

Διαβάστε επίσης:

Μακελειό στη Βοστώνη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2013, 00:18