Την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία-γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε τη συνάντηση «εξαιρετικά χρήσιμη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε,μετά από μια συμφωνία-γέφυρα, αναμένεται πλήρης συμφωνία τον Ιούνιο, ενώ εάν επιτευχθεί συμφωνία, τα κεφάλαια, υποστήριξε, «θα αρχίσουν να ρέουν ξανά “γρήγορα”».

Σύμφωνα με δηλώσεις του στην ιταλική La Stampa και όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Αλεσάντρο Μπαρμπέρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, υποστήριξε ότι η χώρα είναι διατεθειμένη να συζητήσει στόχους για το έλλειμμα και είναι ανοιχτή σε όλες τις προτάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο Μπαρμπέρα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε στόχους για το έλλειμμα, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις, no give or take».

Την ίδια ώρα, επισήμανε πως η ελληνική πλευρά ζητά τέσσερις, το πολύ έξι εβδομάδες, για το κυβερνητικό πρόγραμμα και έπειτα «συμφωνία-γέφυρα» μέχρι τον Ιούνιο.

Επίσης, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο  ANSA, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την «τεράστια εκτίμηση» που τρέφει στο πρόσωπο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

«Παρακολουθώ τα άρθρα του από τα τέλη της δεκαετίας του 80. Είναι πολύ έξυπνος και έχει ευρωπαϊκή προσέγγιση», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: «Εισήλθα στην πολιτική τρεις μόλις εβδομάδες πριν. Ως εκ τούτου παραμένω αισιόδοξος για την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης