«Πρέπει να επιταχύνουμε την κατασκευή του πανευρωπαϊκού διαδρόμου 8» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησης της διακυβερνητικής επιτροπής για την αναθεώρηση της εφαρμογής της Συνθήκης Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Η κα Ζαχαρίεβα – σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας – είπε πως δεν υπάρχει ακόμη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των πρωτευουσών των δύο χωρών (Σόφιας – Σκοπίων), αν και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για αυτήν. Η κα Ζαχαρίεβα είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα ιστορικά ζητήματα αποτελούν για εμάς βασικό στοιχείο στη συμφωνία καλής γειτονίας, ώστε να μπορέσουμε να διδάξουμε στους νέους την αλήθεια» επισήμανε η Βουλγάρα υπουργός και κάλεσε τη διακυβερνητική επιτροπή να εργαστεί εντατικά πάνω σ’ αυτό το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης