Φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι μπορεί να στοιχίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι, με την προϋπόθεση ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν στην «παγίδα» των μεγάλων αποκλίσεων ανάμεσα στις ανώτερες και τις κατώτερες τιμές στα ίδια προϊόντα.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), φέτος το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού για 8-10 άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αβγά και φρούτα, θα στοιχίσει από 65,65 έως 146,27 ευρώ, δηλαδή από 7,79% έως 12,85% φθηνότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

Από την έρευνα του ΚΕΠΚΑ (η τιμοληψία έγινε τη Μ. Δευτέρα) προκύπτει ακόμη ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις ανώτερες και τις κατώτερες τιμές των ίδιων προϊόντων, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής που δεν θα προχωρήσει σε έρευνα αγοράς προτού προμηθευτεί τα απαραίτητα για το τραπέζι του Πάσχα να κληθεί τελικά να πληρώσει υπερδιπλάσιο ποσό.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο συστήνει στους καταναλωτές να μην κάνουν υπερβολές στις ποσότητες που αγοράζουν, ενώ τους υπενθυμίζει ότι «η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει πάντοτε και καλύτερη ποιότητα».