Ένα πρόγραμμα e-learning με τίτλο “Απλά χρηματοοικονομικά για όλους!”, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Σκοπός του προγράμματος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι να παρουσιάσει ολοκληρωμένα και με πολύ απλό τρόπο, όλες εκείνες τις απαραίτητες οικονομικές και χρηματοοικονομικές έννοιες οι οποίες θα βοηθήσουν κάθε οικογένεια να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας.

   «Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα στοχεύει στα “οικονομικά” και την ευημερία των πολιτών μέσω της σωστής διαχείρισης του χρήματος, αποφεύγοντας κρίσιμα λάθη. Στην σύγχρονη χρηματοοικονομική το μάθημα αυτό ονομάζεται “Χρηματοοικονομικά της Οικογένειας”», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση προσθέτοντας ότι θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, «συμβάλλοντας στην κατανόηση του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος και τις ευκαιρίες που πλέον αναδύονται στην χώρα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Το e-learning “Απλά χρηματοοικονομικά για όλους!” αποτελείται από 11 αυτοτελείς διδακτικές ενότητες, από τις οποίες οι δύο θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2020.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες χωρίς να απαιτείται καμία απολύτως γνώση οικονομικών /χρηματοοικονομικών όρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικόλαος Φίλιππας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης