Ποδαρικό με τη διοργάνωση της 12ης Διεθνούς Έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία «Zootechnia» (2-5/2), της μοναδικής εξειδικευμένης στον τομέα των παραγωγικών ζώων στα Βαλκάνια και από τις λίγες στο είδος της σε όλη την ΕΕ, κάνει στο 2023 η διοργανώτρια ΔΕΘ-Helexpo, «απλώνοντας» το χαλί των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων και καινοτομιών στους Έλληνες του κλάδου, ο οποίος διέρχεται μια δύσκολη περίοδο λόγω της διεθνούς συγκυρίας.

Την φετινή Zootechnia, που αναμένεται να εγκαινιάσει την προσεχή Πέμπτη στις 19.00 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, παρουσίασαν στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης αντίστοιχα, ο αναπλ. γενικός διευθυντής του εκθεσιακού φορέα, Αλέξης Τσαξιρλής και ο υπεύθυνος των εκθέσεων του πρωτογενή τομέα, Βασίλης Σπύρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρούσες στη φετινή διοργάνωση θα είναι όλες οι μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας, με τον συνολικό αριθμό των εκθετών να φθάνει στους 837 εκθέτες, εκ των οποίων οι 307 οι άμεσοι και οι 530 οι έμμεσοι. Οι άμεσοι εκθέτες προέρχονται από Αίγυπτο, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ινδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρο, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία.

Οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες ανέρχονται σε 309 και προέρχονται από επτά χώρες, ενώ αποτελούνται από μεμονωμένους hosted buyers. Παράλληλα, είναι προγραμματισμένες και ομαδικές επισκέψεις από Αλβανία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία και μία επιχειρηματική αποστολή από Αίγυπτο.

Η φετινή «Zootechnia», καλύπτει συνολικά 14.115 τμ στεγασμένων και υπαίθριων εγκαταστάσεων και μεταξύ των συμμετεχόντων συμπεριλαμβάνονται-μεταξύ άλλων-, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αβγού και Προϊόντων Αβγού, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος-Τμήμα Γεωπονίας, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απαίτηση για ριζικές αλλαγές και ανατροπές, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της ΔΕΘ-Helexpo, στην προσπάθειά της για ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής», επισήμανε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο διευθύνων σύμβουλος του εκθεσιακού φορέα, Κυριάκος Ποζρικίδης, υπενθυμίζοντας ότι η Zootechnia ήταν κομμάτι της Agrotica που αποσπάστηκε το 1999 και διοργανώνεται ξεχωριστά.

Ανανεωμένα και εμπλουτισμένα τα Pet Festival και το Σαλόνι Αλόγου

Ανανεωμένα και εμπλουτισμένα θα είναι στη φετινή διοργάνωση της «Zootechnia» το Pet Festival ( περίπτερα 5 και 6) και το Σαλόνι Αλόγου (περίπτερο 17), ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα διεξαχθούν το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του όπως και η εκδήλωση για την αβγοπαραγωγό ορνιθοτροφία και το ελληνικό αβγό, που πραγματοποιούν τα Εργαστήρια Ζωοτεχνίας και Διατροφής του τµήµατος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με την υποστήριξη της ΔΕΘ- Helexpo.

Στο «Pet Festival», ο Κυνοφιλικός Όμιλος ΠΕ Θεσσαλονίκης διοργανώνει τριπλή έκθεση μορφολογίας σκύλων ενώ υπάρχουν ειδικές ενότητες για τα ενυδρεία, τερράρια και πτηνά. Παράλληλα, περιλαμβάνεται το «Αμφιθέατρο Γνώσεων» για την εκπαίδευση, διατροφή και την υγεία των ζώων συντροφιάς, όπως και διπλή έκθεση μορφολογίας γάτας.

Στο «Σαλόνι Αλόγου», δίνουν το «παρών» φορείς και ιδιώτες με 50 και πλέον άλογα από όλη την Ελλάδα και σε μία διαμορφωμένη πίστα διαστάσεων 20Χ50 μ., θα παρουσιάσουν παραστάσεις δεξιοτεχνίας, αρματοδρομίες και διάφορα άλλα δρώμενα. Παράλληλα, σε διαμορφωμένους χώρους περιμετρικά της πίστας θα συμμετέχουν Ιππικοί Όμιλοι από διάφορες περιοχές της χώρας. Οι ώρες λειτουργίας της Zootechnia είναι τις καθημερινές και την Κυριακή από τις 10:00-19:00 και το Σάββατο από τις 10:00-20:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης