Η ανάκαμψη των ιταλικών ομολόγων σήμερα μετά και τον “λευκό καπνό” που βγήκε στη Ρώμη για τον σχηματισμό κυβέρνησης, οδηγεί σε σημαντική βελτίωση και τα ελληνικά ομόλογα τα οποία το τελευταίο 10ήμερο είχαν κινηθεί στους ίδιους έντονους ρυθμούς με αυτούς των “γειτόνων” τους στην ευρωπεριφέρεια, σημειώνοντας ισχυρές πιέσεις λόγω του ότι τα ελληνικά assets παραμένουν εξαιρετικά ευάλωτα ακόμη, σε όποιες εξωτερικές αναταράξεις.

Έτσι, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σήμερα υποχωρεί κατά 3,88% και στο 4,211%, επιστρέφοντας στα επίπεδα προ… ιταλικής πολιτικής κρίσης, δηλαδή των αρχών της προηγούμενης εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη πιο έντονη είναι η αποκλιμάκωση στα 5ετή ομόλογα, όπου το yield διαμορφώνεται στο 3,201% με πτώση της τάξης του 7,14% από χθες, ενώ και το 7ετές ομόλογο, από 3,8376% κινείται σήμερα στο 3,7%.

Σε ό,τι αφορά τα ιταλικά ομόλογα, μετά το νέο ισχυρό sell-off χθες το οποίο έστειλε τις αποδόσεις στα υψηλά 14 μηνών, σήμερα ήρθε η δυναμική ανάκαμψη, αφού η εντολή που έλαβε ο Κόντε, ηρεμεί την αγορά μετά το αδιέξοδο στο οποίο είχε βρεθεί η Ρώμη.

Έτσι οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της χώρας υποχωρούν κατά 3,61% και στο 2,32%, με την βελτίωση να μεταδίδεται εκτός από τα ελληνικά ομόλογα και στα πορτογαλικά αλλά και στα ισπανικά 10ετή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης