Ρέγκλινγκ: Μπορεί να σταματήσουμε τα μέτρα για το χρέος, εάν η Ελλάδα δεν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, 13:33
Ρέγκλινγκ: Μπορεί να σταματήσουμε τα μέτρα για το χρέος, εάν η Ελλάδα δεν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων απέστειλε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην αυστριακή «Die Presse».

Μάλιστα, προειδοποίησε πως σε αντίθετη περίπτωση οι δανειστές της Ελλάδας μπορεί να σταματήσουν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Ειδικότερα, σε ερώτηση της αυστριακής εφημερίδας «Τι σας κάνει να αισιοδοξείτε;
Το χρέος της Ελλάδας εξακολουθεί να κινείται σε επίπεδα άνω του 180% του ΑΕΠ της χώρας και κάποιοι υπουργοί του κ. Τσίπρα θέλουν να πάρουν πίσω τις μεταρρυθμίσεις», ο κ. Ρέγκλινγκ απάντησε:

«Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Είμαστε πολύ υπομονετικοί πιστωτές, αλλά μπορούμε να διακόψουμε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που έχουμε αποφασίσει με την Ελλάδα, αν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν συνεχιστεί όπως έχει συμφωνηθεί.

»Είμαι αισιόδοξος μετά τις πρόσφατες συζητήσεις μου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το επίπεδο του χρέους φαίνεται να είναι τρομακτικά υψηλό. Αλλά η Ελλάδα μπορεί να ζήσει με αυτό, καθώς οι λήξεις των δανείων εκτείνονται σε μεγάλο βάθος χρόνου και τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τις περισσότερες χώρες».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, 13:33