Βρετανία: Επικρίσεις κατά του ΥΠΟΙΚ για την εκταμίευση των κονδυλίων εν όψει της αποχώρησης από την Ε.Ε.

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018, 04:27
Βρετανία: Επικρίσεις κατά του ΥΠΟΙΚ για την εκταμίευση των κονδυλίων εν όψει της αποχώρησης από την Ε.Ε.
Στο στόχαστρο της κριτικής Βρετανών υπουργών έχει βρεθεί ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Φίλιπ Χάμοντ, διότι δεν έχει εγκρίνει την εκταμίευση των κονδυλίων που απαιτούνται προκειμένου η Βρετανία να μπορέσει να προετοιμαστεί για το Brexit, με ή χωρίς συμφωνία, όπως αποκάλυψε το βράδυ της Κυριακής η εφημερίδα «The Telegraph».

Ο υπουργός Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ διαμαρτυρήθηκε σε επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών διότι οι υπηρεσίες του έλαβαν μόλις 35 εκατομμύρια λίρες (περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ) ώστε να μπορέσουν τα δημοτικά συμβούλια και οι τοπικές αρχές να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο η Βρετανία να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ποσό αυτό είναι υποδιπλάσιο από αυτό που είχε ζητηθεί.

Τουλάχιστον ακόμη ένα υπουργείο της βρετανικής κυβέρνησης έχει επίσης διαμαρτυρηθεί διότι ο Χάμοντ δεν έχει εγκρίνει την εκταμίευση των κονδυλίων που ζητήθηκαν, προσθέτει η συντηρητική βρετανική εφημερίδα, η οποία δεν υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μπρόκενσαϊρ τόνισε ότι το υπουργείο του δεν διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση για να συμβάλλει στην προετοιμασία για το Brexit, είτε η αποχώρηση από την Ε.Ε. γίνει βάσει της συμφωνίας ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες είτε χωρίς συμφωνία, κατά το ρεπορτάζ της «Telegraph», η οποία επικαλείται την επιστολή του η οποία εστάλη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018, 04:27