Αλ. Τουρκολιάς: «Η ανάκαμψη είναι πραγματικότητα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 22:48
Αλ. Τουρκολιάς: «Η ανάκαμψη είναι πραγματικότητα»
Την πεποίθηση πως η οικονομική ανάκαμψη είναι πλέον πραγματικότητα αλλά και ότι η ύφεση, σε τεχνικό επίπεδο, τελείωσε, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας στη εκδήλωση εγκαινίων του νέου κτηρίου των χειρουργείων του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός» η κατασκευή και ο εξοπλισμός των οποίων ολοκληρώθηκε με δωρεά της Εθνικής Τράπεζας.

«Για πρώτη φορά, στα τελευταία έξι χρόνια, μπορούμε, σε ρεαλιστική βάση, να οραματιστούμε την επόμενη μέρα για τη χώρα μας. Η οικονομική ανάκαμψη είναι πλέον πραγματικότητα. Η ύφεση, σε τεχνικό επίπεδο, τελείωσε» είπε ο κ. Τουρκολιάς.

Ωστόσο τόνισε πως η κρίση έδειξε, εκτός των άλλων, ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ τραπεζών και κοινωνίας έχει μειωθεί δραματικά.

«Η αποκατάστασή της δεν είναι εύκολη υπόθεση» είπε και πρόσθεσε πως οι τράπεζες πρέπει να αναδείξουν και να συνδέσουν μορφές χρηματοδότησης, που να εναρμονίζονται απόλυτα με τον κοινωνικό στόχο μιας υγιούς οικονομίας.

Μάλιστα υπογράμμισε πως ανεξάρτητα από το βαθμό ή το εύρος ευθύνης τους, οι τράπεζες πρέπει να δείξουν κατανόηση και θετική στάση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
«Και η Εθνική, το πράττει αυτό, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή.

Διότι, εκτός άλλων, η εμπιστοσύνη, δεν αγοράζεται. Κατακτάται με την καθημερινή πρακτική και τις δεσμεύσεις μας έναντι του κοινού», επισήμανε και διαβεβαίωσε πως η Εθνική Τράπεζα, ο κύριος αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας, όπως είπε, θα συνεχίσει παράλληλα να συνδράμει τους τομείς της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού, εμπλουτίζοντας την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά της στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 22:49