Την πρόθεσή του να ζητήσει την απόσυρση της διάταξης με την οποία επιβαρύνονται φορολογικά όσοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν αυθαίρετα γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, στην αυριανή κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο, θα προτείνει την απόσυρση της συγκεκριμένης ρύθμισης, για λόγους αξιοπιστίας του κράτους, καθώς είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα «περάσει» κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και το κράτος εμφανίζεται ως αναξιόπιστο, παρότι είναι σωστή η ρύθμιση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Η εν λόγω διάταξη προβλέπει ότι τα τετραγωνικά μέτρα που αφορούν στις σοφίτες, τα πατάρια και τα υπόγεια των κατοικιών των φορολογούμενων, που τακτοποιήθηκαν με τον νόμο για τα αυθαίρετα, θα συνυπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη φορολογία ακινήτων, ο κ. Οικονόμου είπε ότι το σχέδιο είναι, αντί να υπάρχουν οι δεκάδες επιβαρύνσεις, να ενοποιηθούν σε δύο φόρους, έναν υπέρ του δήμου και έναν υπέρ του Δημοσίου, και εκτίμησε ότι θα υπάρξει ελαφρά μείωση από τους δεκάδες φόρους που επιβαρύνουν σήμερα τα ακίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε, επίσης, ότι στο τέλος της χρονιάς τελειώνει και το «χαράτσι» στη ΔΕΗ, ενώ εκτίμησε ότι οι αντικειμενικές αξίες θα καταργηθούν με τον τρόπο με τον οποίο ισχύουν σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης