Ορισμένοι δήμοι της Πορτογαλίας θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους, με την προϋπόθεση ότι οι Αρχές της χώρας θα προσδιορίσουν το ακριβές ύψος όσων χρωστούν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο εκπρόσωπος του υπουργού Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων της χώρας Μιγκέλ Ρέλβας έδωσε την Πέμπτη νέα τροπή στο χρέος της χώρας. Συγκεκριμένα, ο Αντόνιο Βάλε δήλωσε ότι αναμένεται να πληροφορηθούμε το συνολικό χρέος, προσθέτοντας ότι «πιθανόν ορισμένοι δήμοι να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χώρα λειτουργούν 308 δήμοι, με την οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων να κρίνεται «υγιής» από τον Βάλε. Όταν η κυβέρνηση του Πέδρο Κοέλιο θα καθορίσει το συνολικό χρέος όλων, θα καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κάθε δημοτικής αρχής με προβλήματα ξεχωριστά. Σε αυτή τη φάση η Πορτογαλία περικόπτει τις μεταφορές χρημάτων από την κεντρική κυβέρνηση προς τους δήμους.

Παράλληλα, ενθαρρύνει τις τοπικές διοικήσεις να συγχωνευθούν στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την εξοικονόμηση χρημάτων και τη συμμόρφωση με τους όρους της δανειακής συμφωνίας αξίας 78 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης