Μεγανήσι πέντε αστέρων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013, 17:30


Μια από τις σημαντικότερες τουριστικές επενδύσεις πρόκειται να γίνει τα επόμενα χρόνια στο Μεγανήσι. Ο λόγος για την κατασκευή ενός πολυτελούς συγκροτήματος κατοικιών που συνδυάζεται με ξενοδοχεία πέντε αστέρων και μαρίνες στην περιοχή Κεφάλι.

Όλες οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ είναι έτοιμο το masterplan της επένδυσης, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ.

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο το εκπόνησε ένα από τα γνωστότερα γραφεία της Βρετανίας, οι Studio Seilern Architects, ενώ ο σχεδιασμός του project ξεκίνησε με βασικό σκεπτικό ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η φυσιογνωμία του νησιού, αλλά να εξασφαλιστεί η ιδιωτικότητα των «rich and famous» που ήδη αγοράζουν εκεί πολυτελείς βίλες.

Η «ιέρεια της μόδας» Μιούτσια Πράντα προχώρησε πρόσφατα στην αγορά οικοπέδου στο Μεγανήσι που ανήκει στον λόρδο Τσαρλς Τζέικομπ Ρότσιλντ, έναν από τους ισχυρότερους Βρετανούς τραπεζίτες και μέλος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες του πλανήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εταιρεία του λόρδου Ρότσιλντ, την Gmax, έχουν απευθυνθεί κι άλλοι υποψήφιοι αγοραστές. Μεταξύ αυτών είναι ο Παύλος, υιός του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, μαζί με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ. Επίσης, ενδιαφέρον για αγορά γης έχει εκδηλώσει ο Βρετανός γλύπτης Ανίς Καπούρ, ενώ σε διαπραγματεύσεις φέρονται να βρίσκονται ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο πρίγκιπας Κάρολος, η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας και η Νικόλ Κίντμαν.

Όπως είναι εμφανές στο masterplan των Βρετανών αρχιτεκτόνων, το συγκρότημα με τις πολυτελείς βίλες βρίσκεται σε μοναδική θέση πάνω στο Μεγανήσι. Τα οικόπεδα έχουν θέα 360 μοιρών και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, αλλά και στο υπόλοιπο νησί μέσω του οδικού δικτύου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο βασικός δρόμος που θα οδηγεί στο συγκρότημα με τις βίλες, η δαπάνη του οποίου άγγιξε τα 4 εκατ. ευρώ.

Η ανάπτυξη του ιδιωτικού «χωριού» πλουσίων γίνεται σε 8 προνομιούχα οικόπεδα, 4-40 εκτάρια το καθένα (δηλαδή 40 έως 400 στρέμματα), τα οποία διατηρούν την ιδιωτικότητά τους και την ασφάλεια των υψηλών καλεσμένων. Καθεμία από τις επαύλεις, δηλαδή, θα είναι απομονωμένη από τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες και απόλυτα προστατευμένη.

Εκτός από τις πολυτελείς επαύλεις, το masterplan περιγράφει και την ανάπτυξη τουριστικών και παραθεριστικών υποδομών. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων, το ένα με θέα προς την Κεφαλλονιά και το δεύτερο με δυτικό προσανατολισμό και συγκεκριμένα προς τα νησιά Κάλαμος και Καστός.

Στο αρχιτεκτονικό σχέδιο δεσπόζει μια μεγάλη πολυτελής μαρίνα κάτω από το «Port Hotel», η οποία θα εξυπηρετεί τα σκάφη των ιδιοκτητών και των υψηλών προσκεκλημένων, ενώ στα ανατολικά της έκτασης έχει προβλεφθεί και δεύτερη μαρίνα σκαφών αναψυχής.

Ωστόσο, σημαντικό είναι ότι θα αναπτυχθεί κι ένα ολόκληρο χωριό πολυτελών κατοικιών, ξεχωριστά από τις βίλες των πλούσιων ιδιοκτητών. Η κατασκευή των κατοικιών, που εκτιμάται ότι θα καταλαμβάνουν από 100 έως 500 τ.μ. η καθεμία, θα εξαρτηθεί από τις πωλήσεις. Καθένα από τα εξοχικά θα αναπτυχθεί σε μεγάλη έκταση. Αξιοσημείωτη είναι η πρόβλεψη για τη δημιουργία αγροκτήματος παραγωγής βιολογικών προϊόντων. Εκεί, σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο, θα μπορούν να γίνουν αγροτικές καλλιέργειες και εκτροφή ζώων.

Το εντυπωσιακό έργο στο Μεγανήσι έρχεται να συμπληρώσει το παζλ στο Ιόνιο Πέλαγος και στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία έχει ήδη ονομαστεί «γειτονιά των κροίσων και διασήμων».

Το master plan που δημοσίευσε η Ημερησία

Το Μεγανήσι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Λευκάδα και μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα με αεροπλάνο, που μπορεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ακτίου. Στην ίδια γειτονιά βρίσκεται ο Σκορπιός του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, αλλά και η νήσος Αρκούδι, στην οποία η οικογένεια Περρωτή έχει προγραμματίσει την κατασκευή συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών. Λίγα μίλια δυτικότερα βρίσκονται οι Εχινάδες νήσοι και ειδικά η νήσος Οξυά του Εμίρη του Κατάρ.

Ο σεΐχης Αλ Θανί σχεδιάζει την κατασκευή ενός art island, όπου θα δημιουργηθούν αίθουσες τέχνης, μουσείο και κατοικίες, που θα φιλοξενούν τα πιο γνωστά ονόματα του πολιτισμού παγκοσμίως. Το έργο αναμένεται να κοστίσει πάνω από 300 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια περιοχή, συγκεκριμένα στην Ιθάκη, έχουν κατατεθεί προτάσεις για την ανάπτυξη μεγάλων παραθεριστικών συγκροτημάτων. Η εταιρεία ΑΓΥΙΑ Α.Ε. έχει ήδη υποβάλει φάκελο προς έγκριση στο Invest in Greece για την ένταξή της στις διατάξεις περί στρατηγικών επενδύσεων fast-track, με σκοπό την αξιοποίηση ιδιόκτητης έκτασης συνολικής επιφάνειας περί τα 12.000 στρέμματα.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία του πολυτελούς θέρετρου «Ithaca Resort», που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη παραθεριστικού-τουριστικού χωριού, ένα πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα, κέντρο θαλασσοθεραπείας, γήπεδο και κτίριο λέσχης γκολφ, μαρίνα, συνεδριακούς χώρους αλλά και παραθεριστικές κατοικίες.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013, 17:37