Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία προαναγγέλλει ο Πετρόπουλος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 20:15
Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία προαναγγέλλει ο Πετρόπουλος
Στην προαναγγελία ρύθμισης σχετικής με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προέβη ο Τάσος Πετρόπουλος. Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης «η καταβολή μέρους των ασφαλιστικών εισφορών κάθε μήνα με χαμηλότερες επιβαρύνσεις, μέχρι να υποβληθούν και εκκαθαριστούν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2016.

Ο Τ. Πετρόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, εστίασε στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ενεργοποίηση νέας ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΒΕΑ ο Πετρόπουλος υπογράμμισε, ότι αναζητείται λύση για όσους ασφαλισμένους επιβαρύνονται υπέρμετρα από τις ασφαλιστικές εισφορές που τους επιβλήθηκαν με βάση το εισόδημά τους το 2015 και δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα.

Ο κ. Πετρόπουλος μεταξύ των άλλων επεσήμανε, ότι εξετάζεται η καταβολή μέρους των ασφαλιστικών εισφορών κάθε μήνα με χαμηλότερες επιβαρύνσεις, μέχρι να υποβληθούν και εκκαθαριστούν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2016.

Στο τέλος της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου ο υφυπουργός ζήτησε από τα μέλη του ΒΕΑ να συμβάλουν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και παράλληλα να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, που είναι για την πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών χαμηλότερες, για να μην υπάρξουν νέες περικοπές στις συντάξεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 20:15