Ανοίγει σήμερα ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, καθώς συνεδριάζει το Eurogroup με αντικείμενο την πρόοδο στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Στη συνεδρίαση, που έχει προγραμματισθεί για τις 15.00 ώρα Βρυξελλών, οι εταίροι θα ζητήσουν ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και για την πορεία υλοποίησης των υπόλοιπων έξι προαπαιτούμενων δράσεων, όπως και για το πώς σχεδιάζει να καλύψει η κυβέρνηση τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις «επανορθώσεις» στα ειδικά μισθολόγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου ρίχνουν πλέον το βάρος στα υπόλοιπα έξι προαπαιτούμενα μέτρα (συνδέονται άρρηκτα με τη δεύτερη υπόδόση του 1 δισ. ευρώ), τα οποία κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος μηνός.

Για την κυβέρνηση η υλοποίηση των προαπαιτούμενων θα αποτελέσει σαφές δείγμα αξιοπιστίας εν όψει και της επιστροφής των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, στις 9 Ιουλίου και για διάστημα περίπου επτά έως 10 ημερών.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο (ο οποίος αντικατέστησε τον Ματίας Μορς), αναμένεται να έχουν την πρώτη τους συνάντηση με τον κ. Χαρδούβελη την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των δανειστών θα εξετάσουν, εκτός από την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μισθολογικά αιτήματα επαγγελματικών κλάδων.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης