Τρόπους για να αντιμετωπίσουν τη βαθιά οικονομική κρίση ψάχνουν οι Βρετανοί, βάζοντας πωλητήριο σε αεροδρόμια του Λονδίνου αλλά και της Σκωτίας.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, η Επιτροπή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Διαχείρισης Αεροδρομίων (BAA) να πουλήσει δυο αεροδρόμια στη βρετανική πρωτεύουσα και ένα στη Σκωτία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προς πώληση αεροδρόμια του Λονδίνου είναι το Gatwick και το Stansted, που βρίσκονται κοντά στο Λονδίνο, καθώς και ενός εκ των αεροδρομίων που διαχειρίζεται στη Σκωτία.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέμεινε στην αρχική ανακοίνωσή της, όπου απαιτούσε την πώληση των δύο αεροδρομίων του Λονδίνου και ενός εκ των αεροδρομίων που κατέχει στην Γλασκώβη και το Εδιμβούργο.

Η BAA έχει ήδη βάλει πωλητήριο στο Gatwick, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο εμφανίζεται απρόθυμη να πουλήσει το Stansted, που είναι η βάση για τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση της BAA χαρακτήρισε την εντολή της Επιτροπής Ανταγωνισμού “μη πρακτική” με τις συνθήκες που επικρατούν τώρα στην οικονομία, ωστόσο δεν έδωσε περαιτέρω ενδείξεις για το πώς σχεδιάζει να απαντήσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης