Ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις επιπτώσεις από ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν «το τέλος ενός κακού, αλλά η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού».

«Πολλοί βλέπουν σε αυτό, το τέλος μιας αρνητικής εξέλιξης. Για εμένα αυτό θα ήταν η αρχή μιας ακόμη πιο αρνητικής εξέλιξης» ανέφερε ο Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στη δημόσια γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk από την Αθήνα, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είπα ότι αυτή η επιλογή δεν υπάρχει, αλλά τη θεωρώ ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η ελληνική οικονομία θα κατέρρεε μέσα σε μερικές ημέρες και οι Ευρωπαίοι θα έσπευδαν προς βοήθεια της χώρας με δισεκατομμύρια ευρώ» τόνισε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «δεν έγιναν όλες οι προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί το πολιτικό τοπίο και η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί στον σωστό δρόμο», προειδοποιώντας ότι υπάρχουν δυνάμεις που «περιμένουν τη διάλυση της Ευρωζώνης».

Στη διάρκεια της ομιλίας του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αλλάξει τη γνώμη του Α. Τσίπρα, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:
Στην Αθήνα ο Μάρτιν Σουλτς, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012, 06:29

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης