Επιφυλακτική εμφανίστηκε η GlaxoSmithKline για τα κέρδη φέτος, δηλώνοντας ότι “θα μπορούσαν να υποχωρήσουν φέτος”, μετά από καλύτερες από ό,τι αναμενόταν επιδόσεις στο δ΄ τρίμηνο, καθώς η φαρμακοβιομηχανία αντιμετωπίζει αύξηση του ανταγωνισμού στις βασικές δραστηριότητες αναπνευστικού και HIV.

Μετά από την αύξηση των προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή κατά 4% το 2017, σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, η GSK τις αναμένει αμετάβλητες ή να καταγράφουν άνοδο μέχρι 3% το 2018, εάν τα γενόσημα αντίγραφα της συσκευής εισπνοής Advair κυκλοφορήσουν στα μέσα του έτους, όπως περιμένουν πολλοί αναλυτές. Χωρίς γενόσημα, τα κέρδη θα σημειώσουν άνοδο 4%-7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την αύξηση του ανταγωνισμού και το πλήγμα στις πωλήσεις του Advair, η διευθύνουσα σύμβουλος Emma Walmsley δήλωσε πως «είναι όλο και περισσότερο αισιόδοξη» ότι η GSK θα μπορούσε να εμφανίσει αύξηση των κερδών μεσαίου-υψηλού μονοψήφιου ποσοστού στην περίοδο 2016-2020.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή δ΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στις 27,2 πένες και οι πωλήσεις στις 7,64 δισ. στερλίνες (10,61 δισ. δολάρια).

Οι αναλυτές ανέμεναν 26 πένες κέρδη ανά μετοχή και πωλήσεις 7,49 δισ. στερλίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης