Ανακάμπτουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, μία μέρα αφότου ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με βαριές απώλειες, εν μέσω ανησυχιών για το παγκόσμιο εμπόριο.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,77% στις 24.630,37 μονάδες, ο S&P 500, που στην αρχή των συναλλαγών κινούνταν μεταξύ κερδών και απωλειών, πλέον καταγράφει κέρδη 1,08% στις 2.669,98 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq, αν και έκανε πτωτικό ξεκίνημα, σημειώνει άνοδο 1,08% στις 7.125,90 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές πάντως εξακολουθούν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο η αυξητική πορεία των επιτοκίων της Fed να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη, καθώς και τα εταιρικά κέρδη. Παράλληλα, παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο.

Οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στο μέτωπο αυτό οδήγησαν χθες Δευτέρα τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε βαριές απώλειες παρά το θετικό τους ξεκίνημα.

Καθησυχαστικά πάντως φάνηκε να λειτουργούν σήμερα σχόλια του Αμερικανού προέδρου αργά το βράδυ της Δευτέρας, που δημιούργησαν ελπίδες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να προβεί σε συμφωνία που θα μειώνει τις εμπορικές εντάσεις με το Πεκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σε σημερινό του tweet συνέδεσε ενδεχόμενη νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές με μια πτωτική αγορά μετοχών.

«Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ο εμπορικός πόλεμος και τα αυξανόμενα επιτόκια» σχολίασε στο Bloomberg ο Michael O’Rourke της JonesTrading.
Η αγορά μετοχών θα κάνει αυτό που πρόκειται να κάνει είτε ψηφίσει κανείς Ρεπουμπλικάνους είτε Δημοκρατικούς, πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης