Στα 6,70 ευρώ όρισε το διοικητικό συμβούλιο της Lamda Development την τιμή των νέων μετοχών στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 10ης Οκτωβρίου, η Lamda θα προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των 650.000.100 ευρώ με καταβολή μετρητών και την έκδοση μέχρι 2.166.667.000 νέων κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών με ονομαστική αξία €0,30 εκάστη και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση την Τιμή Διάθεσης, το ονομαστικό ποσό της Αύξησης θα ισούται με ποσό 29.104.482,00 ευρώ και θα συγκεντρωθεί με την έκδοση 97.014.940 νέων κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ εκάστη.

Οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις αποφάσεις της Συνέλευσης, θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 1,216918965991410 Νέες Μετοχές για κάθε μία παλαιά μετοχή.

Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και προεγγραφής και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης στο Χ.Α. θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση εντός του προβλεπομένου από τον νόμο χρονικού διαστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΜΚ

Από τα 650 εκατ. ευρώ που πρόκειται να αντλήσει η Lamda Development:

– 467 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της 100% θυγατρικής Hellinikon Global προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από αυτή για την καταβολή των δύο πρώτων δόσεων του τιμήματος για την απόκτηση του Ελληνικού. Ποσό, δηλαδή, 300 εκατομμυρίων ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή της πρώτης δόσης κατά την Ημερομηνία Μεταβίβασης και ποσό 167 εκατ. ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή της δεύτερης δόσης κατά τη δεύτερη επέτειο από την ημερομηνία μεταβίβασης, υπό την προϋπόθεση ότι έως τότε θα έχουν εκδοθεί άδειες δόμησης για όλα τα κτήρια – τοπόσημα (landmark buildings), όπως αυτά προσδιορίζονται στο Σχέδιο Γενικής Διάταξης της Ελληνικό Α.Ε.

– 133 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση επιμέρους αναπτύξεων στο πλαίσιο της επένδυσης εντός τριών ετών από την ολοκλήρωση της αύξησης

– 40 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας εντός τριών ετών από την ολοκλήρωση της αύξησης

– 10 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εξόδων έκδοσης της προτεινόμενης αύξησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης