Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης με τον τεχνολογικό Nasdaq να επιστρέφει πάνω από τις 8.000 μονάδες εν μέσω ενός νέου μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οι δείκτες προσεγγίζουν τα προηγούμενο ιστορικά τους υψηλά αν και η αγορά βρίσκεται ενώπιον ενός δύσκολου τριμήνου εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους περισσότερους αναλυτές να εκτιμούν ότι τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 θα υποχωρήσουν σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία αποτελέσματα πάντως τροφοδότησαν την αισιοδοξία των επενδυτών.

Από τον τραπεζικό κλάδο, η Bank of America Corp ανακοίνωσε αύξηση 6% στα κέρδη τριμήνου στα 6,87 δισ. δολάρια ή 70 σεντς ανά μετοχή από 6,49 δισ. δολάρια ή 62 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέμεναν η τράπεζα θα κερδίσει 66 σεντς ανά μετοχή.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Johnson & Johnson, όπως και τα κέρδη κέρδη τριμήνου της UnitedHealth Group, με την εταιρεία να αυξάνει τον στόχο για τα προσαρμοσμένα κέρδη της χρήσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, τα κέρδη τριμήνου της BlackRock κατέγραψαν πτώση  3,3%, ενώ και τα έσοδα υποχώρησαν. Τα αποτελέσματα πάντως της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχειών παγκοσμίως ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει 63,80 μονάδες (0,24%) στις 26.446,19 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 6,98 μονάδες (0,24%) στις 2.912,61 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 33,94 μονάδες (0,42%) στις 8.010,52 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις πέντε με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Johnson & Johnson στα 139,66 δολ. με άνοδο 3,10 δολ. ή σε ποσοστό 2,35% και ακολουθούν η Dow Inc στα 58,34 δολ. με άνοδο 0,97% και η Nike με κέρδη 0,9% στα 87,62 δολ.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η UnitedHealth Group (-1,15%), η Walt Disney (-0,86%) και η Caterpillar (-0,26%).

Μετά το κλείσιμο των συναλλαγών ανακοινώνει τα αποτελέσματα της η Netflix Inc. στον απόηχο των ανακοινώσεων των Apple και Walt Disney οι οποίες πρόσφατα παρουσίασαν τα δικά τους σχέδια για streaming τηλεοπτικές υπηρεσίες.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,1% τον Μάρτιο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για μικρή άνοδο 0,1%.

Τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας έδειξαν ότι η μεταποιητική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη τον Μάρτιο έχοντας υποχωρήσει τους δύο προηγούμενους μήνες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης