του Κώστα Ιερίδη

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες μετατρέπεται, εξαιτίας των αλλαγών στον ΦΠΑ, η αγορά δημοφιλών προϊόντων, που μέχρι πρότινος θεωρούταν απλή καθημερινή συνήθεια.

Το zougla.gr σας παρουσιάζει μόνο μερικές από τις… καραμπόλες που προκάλεσε η μετάταξη τροφίμων από τον συντελεστή 13% στο 23%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χοιρινό σουβλάκι που πωλείται στο κρεοπωλείο θα έχει ΦΠΑ 13%, ο οποίος θα αυξάνεται στο 23% εάν είναι αλατισμένο ή διαθέτει πιπεριές. Παράλληλα, το σουβλάκι που πωλείται από τα ψητοπωλεία επιβαρύνεται με ΦΠΑ 13% ο οποίος αυξάνεται στο 23% εάν έχει προστεθεί αλάτι ή ρίγανη.

Ακόμη, το κοτόπουλο υπάγεται σε ΦΠΑ 13%, αλλά εάν είναι παναρισμένο θα έχει ΦΠΑ 23%.

Αλλά και τα τορτελίνια επιβαρύνονται με ΦΠΑ 23% παρότι για τα μακαρόνια προβλέπεται ΦΠΑ 13%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη το απλό κουλούρι έχει ΦΠΑ 13%, ενώ εάν περιέχει τυρί θα επιβαρύνεται με ΦΠΑ 23%.

Τέλος, το τσίπουρο τελεί υπό…διωγμό όχι τόσο εξαιτίας της αναπροσαρμογής των συντελεστών ΦΠΑ, αλλά επειδή η Ελλάδα θα πρέπει να υιοθετήσει μέτρο που προβλέπεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ βάσει του οποίου το χύμα τσίπουρο θα πρέπει να απαγορευθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης