Με την πλέον αμφίρροπη αναμέτρηση ανοίγει σήμερα (19:00, ΝΕΡΙΤ) το πρόγραμμα των προημιτελικών στο Μουντιάλ, καθώς η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Γερμανία, στο πιο ενδιαφέρον «ζευγάρι» της συγκεκριμένης φάσης.

Ο αγώνας, θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 74.738 θεατών Mαρακανά του Ρίο Ντε Ζανέϊρο, με διαιτητή τον Αργεντινό, Νέστορ Πιτάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο τελικός της διοργάνωσης, καθώς τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι «τρικολόρ», έχουν δώσει σπουδαία δείγματα γραφής μέχρι τώρα.

Αν και οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ, έδειξαν σημάδια κόπωσης και δυσκολεύθηκαν αρκετά να προκριθούν σε βάρος της Αλγερίας, διαθέτουν ένα πολύ καλό σύνολο με καλή κατοχή και κυκλοφορία, αλλά κυρίως με παίκτες πολύ έμπειρους και σε ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία.

Ωστόσο με τους Αφρικανούς, διαπιστώθηκε πρόβλημα στην διαχείριση της ταχύτητας οταν αντεπιτίθεται ο αντίπαλος και όταν η άμυνα δέχεται μακρινές μπαλιές. Ενα στοιχείο που επεσήμανε ο Λεβ και καλείται να το αντιμετωπίσει με επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά τους, οι «πετεινοί» του Ντιντιέ Ντεσάμπ, δείχνουν ικανοί ακόμη και για την κατάκτηση του τροπαίου.

Με εντυπωσιακή ομοιογένεια, εξαιρετικούς αυτοματισμούς, πίεση σε όλο το γήπεδο και πολυμορφία στην επιθετική λειτουργία, οι Γάλλοι διαθέτουν μία από τις καλύτερες ομάδες στον πλανήτη.

Επιπλέον, ο έμπειρος τεχνικός, έχει περάσει στην ομάδα της φιλοσοφία της «οικογένειας», κάτι που φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο με την συμπεριφορά των παικτών αναφορικά με την ομαδικότητα.

Η πρόκριση, αναμένεται να κριθεί από την απόδοση των Γάλλων, καθώς εάν καταφέρουν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και τις αλλαγές ταχύτητας κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, θεωρείται δύσκολο να ανταπεξέλθουν οι Γερμανοί. Επίσης, καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, θα παίξει και η απόδοση των δύο τερματοφυλάκων, καθώς Λιορίς και Νόϊερ είναι απ τους κορυφαίους στον κόσμο.

Στις 25 φορές που έχουν αναμετρηθεί οι δύο αντίπαλοι, η Γαλλία μετρά 11 νίκες, η Γερμανία εννέα, ενώ πέντε αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης