Εκλογές στη FIFA χωρίς τον μαφιόζο Μπλάτερ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016, 09:49
Εκλογές στη FIFA χωρίς τον μαφιόζο Μπλάτερ
Σε δέκα ημέρες ο Γιόζεφ Μπλάτερ συμπληρώνει τα 80 του χρόνια, όμως δεν το βάζει κάτω. Κανένα μανούλι 20 Μαΐων στα γόνατά του δεν τον φτιάχνει καλύτερα όσο η ενασχόλησή του, η εμπλοκή του στο παιχνίδι της εξουσίας. Κανονικό game of thrones. Τύποι σαν κι αυτόν, τον εκλεγμένο 5 φορές (!) πρόεδρο της FIFA, η λέξη θάνατος, η έννοια θάνατος είναι έξω από κάθε σκέψη τους.

Κι όμως! Υπάρχει θάνατος για τον Μπλάτερ. Όταν σταματήσει να ασχολείται με την μπάλα, εννοώ σαν παγκόσμιος εξουσιαστής στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Ο πρόεδρος της FIFA αισθανόταν αυτοκράτωρ. Με τα πακέτα των πολυεθνικών έπαιζε «κομπολόι» πρωθυπουργούς και ομοσπονδιάρχες κωλοπετσωμένους. Μέχρι που πέρασε τις κόκκινες γραμμές. Κι έφαγε το κεφάλι του για να κάνει το ρουσφέτι στον Πούτιν και στον εμίρη του Κατάρ.

Χωρίς την υποψηφιότητα, λοιπόν, του αρχιμαφιόζου Γιόζεφ Μπλάτερ οι εκλογές της Παρασκευής για την προεδρία της FIFA. Όχι, όμως, και απών αυτός που θέλει να παραμείνει στο παιχνίδι. Να έχει πρώτο λόγο και στη νέα, «μετά» τον… Μπλάτερ, τάξη πραγμάτων. Ο Ελβετοεβραίος πρωταγωνιστεί στο παρασκήνιο, στο αλισβερίσι, στην πλειοδοσία υποσχέσεων και πακέτων...

Τίποτα δεν είναι βέβαιο σ' όλα τα σενάρια που κυκλοφορούν. Οι κολεγιές και οι αλλαξ@κ@λιές είναι στο πρόγραμμα. Λέγεται ότι ο «μπροστινός» του επίσης αποκλεισθέντος λόγω τιμωρίας προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί, ο Ιταλός Τζιάνι Ινφαντίνο είναι στην κόντρα με τον σεΐχη Αλ Καλιφά, από Μπαχρέιν μεριά. Τίποτα δεν αποκλείεται. Οι δύο βασικοί υποψήφιοι να συμμαχήσουν, όπως ο Γάλλος Ζερόμ Σαμπανί, ο «καταδικός» του, του Μπλάτερ, να αβαντάρει τελικά τον Ιορδανό πρίγκιπα Αλ Χουσεΐν, που έχασε στις εκλογές του 2015 από τον 80χρονο Ελβετό.

Από ποιον «τα πήρε» ο πρόεδρος της ΕΠΟ για να ψηφίσει στις εκλογές της ΦΙΦΑ, διάβασε στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016, 09:54