Δεν έχει καμιά σημασία τι αποφάσισαν χθες, τι θα αποφασίσουν αύριο οι ελληνικές ΠΑΕ σχετικά με τη συνέχεια ή όχι του πρωταθλήματος. Είπαμε. Βγήκε η ΔΟΕ και είπε αποφασίζουμε να γίνουν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Απόφαση για τον κάδο απορριμμάτων. Και επίδειξη αφέλειας όσων αντέδρασαν στην «απόφαση» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία μετά από λίγες μόνο μέρες την πήρε πίσω…

Είπαμε. Τις αποφάσεις τις παίρνει ο κορωνοϊός. Τις καθορίζουν τα μέτρα για την επιδημία. Ναι, αλλά ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής χωρίς να διεξαχθούν τα play-off; Εύκολο. Ο κανένας. Ποια ομάδα θα υποβιβαστεί; Κι αυτό εύκολο. Η καμία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωτάθλημα χωρίς πρωταθλητή; Το ζητούμενο είναι άλλο. Πότε ο κορωνοϊός θα επιτρέψει την πραγματοποίηση αγώνων. Και επειδή σήμερα είναι άγνωστο, γι’ αυτό θα παρθεί μια «πραξικοπηματική» απόφαση με την οποία θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, και με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΟΚ (στη φώτο, στο 3-2 με Ολυμπιακό). Έτσι οι ΠΑΕ θα γλιτώσουν λεφτά επειδή δεν θα είναι υποχρεωμένες να ανταποκριθούν στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, που έτσι ή αλλιώς τρέχουν. Επειδή για τη νέα τάξη πραγμάτων λόγω κορωνοϊού δεν φέρουν καμιά ευθύνη οι ΠΑΕ απέναντι στους παίκτες.

Για ποια χρήματα μιλάμε, όμως; Για χαμένα λεφτά, που δεν θα μπουν στο ταμείο των ΠΑΕ, με τη διακοπή της ποδοσφαιρικής δράσης και τη μείωση εσόδων τους.

Τελικά. Μόνο ο κορωνοϊός θα αποφασίσει αν θα διακοπεί το πρωτάθλημα, αν θα γίνουν και πότε τα play-off, πότε θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα, ώστε να γίνει γνωστό και το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία των ομάδων. Για όλα αυτά απαντήσεις έχει μόνο ο σεσημασμένος και καταζητούμενος κορωνοϊός. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έλληνας ακαδημαϊκός πέρασε απ’ όλα τα κόμματα, στήριξε πολιτικά και τον δικτάτορα Μεταξά, και τους ναζί στην γερμανική κατοχή, ποιος είναι; Διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης